Credeai că doar la noi e așa? Iată cele mai ciudate reguli din codul rutier al altor țări
Codurile rutiere ale unor țări precum Statele Unite, China, Marea Britanie și altele, conțin unele dintre cele mai ciudate reguli pentru acest domeniu. Prevederile surprinzătoare trebuie respectate, chiar dacă ele pot părea caraghioase sau absurde.
În Cipru este interzis să mănânci sau să bei la volan, orice ar fi. O măsură bună pentru siguranța rutieră, dar greu de respectat în perioade de caniculă.
Germania este considerată de mulți europeni paradisul nudiștilor. În această țară se poate conduce mașina și în costumul lui Adam. Se recomandă totuși ca șoferul să poarte pantofi pentru că, în caz de accident, asigurările nu acoperă situațiile în care conducătorul auto nu este încălțat. De altfel, înainte să coboare din vehicul, ocupanții trebuie să se îmbrace, în caz contrar putând fi amendați.
În Marea Britanie, călătorii care simt nevoia să se ușureze pe marginea drumului o pot face, dar cu două condiții: să o facă lângă roata din spate și să țină în permanență mâna dreaptă pe mașină. Gestul are menirea să arate că mașina este cea a conducătorului auto și că acesta nu urinează pe automobilul altcuiva.
Italienii țin la câini ca la ochii din cap. Dovada este că aceștia trebuie să poarte centură de siguranță atunci când sunt transportați cu mașina.
În China, turiștilor nu le este permis să conducă autovehicule. Dacă vor să meargă cu mașina, trebuie să apeleze la taxiuri sau la automobile cu șofer. China nu a semnat convenția care autorizează folosirea permiselor internaționale.
În Emiratele Arabe Unite, cămilele au prioritate de trecere în intersecții față de mașini. În caz de accident, conducătorul auto trebuie să îi plătească o despăgubire proprietarului cămilei.
În statul Minnesota din SUA, gorilele pot fi transportate cu mașina, însă numai în dreapta șoferului, pe așa-zisul loc al mortului, și niciodată pe bancheta din spate.
O regulă care ar putea părea misogină este că în California femeile nu au dreptul să conducă în halat. Se consideră poate că, îmbrăcate astfel, ar distrage atenția partenerilor de trafic, care ar fi mai puțin atenți la drum.
Iar în Danemarca, o regulă prevede că șoferii trebuie să se uite sub mașină înainte să demareze, să vadă dacă nu este cineva dedesubt.