China a deschis FABRICA DE ȚÂNȚARI: 20 de milioane de insecte vor fi eliberate săptămânal! Iată motivul

Business
10.11.2016
Autor: Cristi Teodorescu

20 de milioane de ţânţari vor fi eliberaţi săptămânal în natură în încercarea cercetătorilor de a preveni epidemiile.

Mai exact, din „fabrica de ţânţari”, insectele-mascul vor pleca infestate cu o bacterie care este responsabilă de infertilitatea zburătoarelor.
O echipă de cercetători, condusă de un profesori de la universităţi din China şi SUA, a anunţat că va elibera săptămânal peste 20 de milioane de ţânţari infectaţi cu bacteria Wolbachia, ce duce la producerea de ouă infertile atunci când insectele se împerechează.

Citește și: FOTO Imagini incendiare cu noua Primă Doamnă a Americii

Cum cazurile de infectare cu Dengue si Zika sunt tot mai întâlnite la nivel mondial, eliberarea ţânţarilor de laborator ar putea preveni şi chiar eradica răspândirea acestor boli, explică cercetătorii.

Un experiment asemănător a mai fost făcut şi la începutul anului 2015. Atunci, peste 500.000 de ţânţari infectaţi cu Wolbachia au fost eliberaţi pe o insulă din Gaungzou, pentru a se împerechea.

Citește și: A început NEBUNIA în Statele Unite. Se cere EXIT-UL Califoniei din Uniune – Cine vrea ‘Calexit’

„Populaţia de ţânţari de pe acea insulă a scăzut la jumătate până în iulie 2015”, susţine Xi Zhiyong, iniţiatorul cercetării, citat de Quartz.

Metoda este mai eficientă deoarece anumite trucuri genetice ucid doar o generaţie, în timp ce virusul Wolbachia este transmis şi la urmatoarea generatie, prin femele infectate

Citește și: Cine este Mike Pence, viitorul vicepreședinte al SUA. Un DUR care îl pune în umbră pe Trump

Cea mai mare „fabrică de ţânţari” din lume, cu o suprafaţă de circa 3.500 de mp, este amplasată în sudul Chinei, la Guangzou, zonă afectată anual de epidemiile cu febra dengue.

Programe similare au fost lansate în Australia, Vietnam, Brazilia şi Indonezia, acestea fiind mult mai eficiente şi mai puţin costisitoare, decât metodele tradiţionale de pulverizare a insecticidului, susţine The Guardian.

Citește și: După Codruț Marta, un alt apropiat al lui Blejnar a DISPĂRUT

Sursa: Gândul

Articole similare:

Top