Cercetătorii au aflat ce se întamplă în creier când murim: Vei fi surprins

Healthy Living
09.02.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Viata chiar iti trece prin fata ochilor inainte sa mori, arata un nou studiu. Cercetatorii spun ca partile din creier care stocheaza amintirile sunt ultimele afectate, in timp ce alte functii cedeaza.

Analizele efectuate asupra mai multor persoane care au fost aproape de moarte sugereaza ca fenomenul rareori implica flashback-uri in ordine cronologica, asa cum se intampla in filmele dela Hollywood. Participantii la studiu spun ca amintirile le-au revenit la intamplare si uneori simultan, nu intr-o ordine anume.

Citește și: GAFA pe care a făcut-o Klaus Iohannis în mijlocul protestatarilor: ‘E o eroare’ / VIDEO

Cercetatorii de la Hadassah University din Ierusalim au analizat sapte marturii preluate in urma unor interviuri foarte detaliate. Raspunsurile acestor persoane au fost folosite pentru a crea un chestionar, acesta fiind trimis catre alte 264 de persoane ce au oferit raspunsuri detaliate cu privire la experientele lor, arata telegraph.co.uk.
Participantii la studiu au spus ca si-au pierdut simtul timpului, iar amintirile alternau din toate perioadele vietii.
Unul dintre participanti spune ca „a fost ca si cum am petrecut secole acolo, fiind detasat de timp si spatiu”.

Citește și: ALERTĂ maximă a Forţelor Aeriene ruse: Armata e pregătită de RĂZBOI

O alta trasatura comuna este cea a experientelor emotionale deosebit de puternice, vazute din perspectiva unei alte persoane. Un participant marturiseste ca putea sa se transpuna in pielea altor persoane din amintiri si sa simta trairile acestora.
Studiul arata ca astfel de experiente sunt reale, iar cercetatorii sunt mai aproape de a le da o definitie corecta. Acestia spun ca zonele creierului afectate ar fi cortexul parietal, cel prefrontal sau cel temporal medial. Aceste zone ale creierului nu sunt susceptibile la hipoxie sau la hemoragii, in cazul unor accidentari serioase.

Citește și: Sorin Grindeanu face MUTAREA săptămânii: Pe cine a numit în funcție
Sursa: Pro tv

Articole similare:

Top