Cele mai bune murături făcute acasă: Ingredientele care le păstrează tari mai mult timp şi ţin mucegaiul la distanţă

22.09.2019
Autor: Revista Blogurilor

Să pui murături e o artă. Aşa notează regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea sa, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia). Autorul le propune gospodinelor o trecere în revistă a combinării legumelor şi fructelor, dar şi a celor mai potrivite condimente.

Principii de bază:
În general, orice fel de murătură cere:
ţelină cu frunze, usturoi, morcovi, arpagic, mere tari de toamnă plus: tulpini de mărar uscat (1-2 legături la borcan de 10-15 litri), 3-4 legături de cimbru uscat la borcan, hrean, 3-5 rădăcini la borcan, crenguţe vişin verde … citeste mai mult

Vezi sursa

Articole similare:

Top