Ce spune Botezatu despre focul de la club. De unde ar fi pornit si ce ipoteza nu exclude

Entertainment
22.01.2017
Autor: Roxana Popa

Cunoscutul designer – despre care la momentul de fata nu se stie clar daca este actual sau fost actionar al clubului distrus de incendiul violent de sambata dimineata din sectorul 2 – a demontat rand pe rand ipotezele vehiculate dupa producerea incidentului care a facut scrum localul.

Intr-o interventie telefonica la Antena 3, Catalin Botezatu a explicat faptul ca respectivul club nu are etaj, drept urmare nu s-ar fi putut arunca vreo persoana de la un nivel superior, pentru a se salva, cum s-a speculat, de asemenea, ca nu ar fi putut sari oameni in lacul Tei, pentru ca in zona ar fi fost doar o ”mlastina de 10 centimetri”, relateaza National.

Mai mult, ar pica si varianta ca unele persoane s-ar fi aruncat in piscina, avand in vedere ca – din cate spune creatorul de moda- aceasta ar fi fost goala la acel moment. ”Stiu ce se intampla inca de la izbucnirea incendiului, din pacate informatiile sunt putin eronate din toate directiile, (…) lucrurile n-au stat asa – pentru cine nu stie Clubul Bamboo – si apropo de ISU si de pompieri – a fost, in ghilimele spus, felicitat in urma cu cateva luni pentru ca este clubul cu cele mai multe si cele mai largi usi de evacuare – mai mult decat am fi avut nevoie”, a sustinut designerul.

”Evacuarea s-a facut in 7 minute si jumatate”

Mai mult, Botezatu a afirmat ca pana sa apara specialistii in stingerea incendiilor, oamenii din club ar fi fost ajutati sa iasa chiar de catre angajatii localului. ”Evacuarea s-a facut in 7 minute si jumatate – de personalul clubului, care este train-uit (pregatit-n.r) in fiecare luna (…) pentru o astfel de actiune, in urma incidentelor care au fost cu un an in urma la Clubul Colectiv (…) cand au venit dupa 15-20 de minute pompierii au intrat si nu au mai avut ce sa evacueze”, a precizat designerul, care a adaugat ca angajatii ”au intrat cu tricourile ude la gura si au scos oamenii de acolo”.

Intrebat daca ia in calcul ca focul sa fi fost ”pus cu intentie”, Catalin Botezatu a dat urmatorul raspuns: ”este posibil, dar pana atunci nu vrem sa acuzam pe nimeni”. Totodata, designerul a lamurit de unde crede ca s-ar fi declansat incediul: ”Focul a pornit de undeva din stanga barului, o zona (…) care face legatura…este intrarea catre alt club, intr-un ballroom (…) in acea zona nu intra nimeni (…) doar cineva care stie”.

Trebuie spus faptul ca au fost 42 de oameni – romani, dar si cetateni straini- care au ajuns pe mana medicilor, dupa incendiul din clubul Bamboo, iar ca urmare a apelului care, conform ministrului de Interne, a fost facut la 3 si 32 de minute s-a declansat Planul Rosu de interventie, in zona locaului fiind trimise zeci de ambulante si de masini de pompieri. Momentan autoritatile nu au anuntat oficial o cauza de producere a incidentului, dar s-a precizat faptul ca urmare a incendiului s-a deschis un dosar penal in rem, de ancheta ocupandu-se politistii, dar si doi procurori de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Articole similare:

Top