Ce n-a văzut Parisul! Lindsey Davenport, despre Simona Halep: E ca un robot, execuţii aproape imposibile pentru mintea umană, nemaiîntâlnită în circuitul feminin şi chiar la mulţi băieţi

Interesant!
09.06.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Lindsey Davenport, câştigătoare a trei turnee de Grand Slam, la Australian Open, Wimbledon şi US Open, o ridică în slăvi pe Simona Halep.

„Halep e pur şi simplu o gazelă, care sprintează cu o uşurinţă şi cu tenacitate absolut incredibile. Cred că şi Pliskova este bulversată de această putere a româncei de a nu renunţa la nici o minge, de a încerca totul ce e posibil şi imposibil pentru ca mingea să se întoarcă în terenul advers.”

Citește și: ACUZAȚII: Fostul deputat Cristian Boureanu, bătut în arest de către polițiști

În opinia americancei, „Pliskova a fost permanent jucătoarea care a refuzat raliurile, încercând să scurteze punctele cu lovituri decisive. Tenancitatea ieşită din comun a Simonei, capacitatea ei de a întoarce aproape permanent mingea în terenul adversarei ca un robot, au scos-o pur şi simplu din minţi pe cehoiacă. Practic, nu mai suporta ideea unor schimburi lungi şi încerca, disperată, să lovească foarte puternic, foarte riscant, numai spre colţurile terenului, în căutarea loviturii decisive. Aici a constat abilitatea lui Halep, de o destabiliza pur şi simplu pe Pliskova din jocul ei dominant şi făcând-o să comită un număr foarte mare de greşeli neforţate.

Citește și: DNA Inside: Cât costă să înveți direct de la Kovesi să faci un denunț

Halep nu ar fi avut şanse fără acest joc bazat pe schimburi lungi de mingi, pentru că Pliskova are atuul fizic. E mult mai înaltă, loveşte cu mai multă putere, dovadă şi cele patru rachete stricate în timpul jocului. Pentru a nu o lăsa să îşi facă jocul trebuie să o bagi în schimburi prelungite, care nu îi plac şi o fac să greşească uşor. În plus, Halep a avut câteva execuţii aproape imposibile pentru mintea umană, din situaţii în care nouă din zece jucătoare nici nu s-ar mai fi obosit să alerge după minge. Cu asemenea joc de regularitate, combinat cu o viteză de deplasare nemaiîntâlnită în circuitul feminin şi chiar la mulţi băieţi, nu văd cum Simona Halep ar putea scăpa titlul în această ediţie la Roland Garros.”

Citește și: Marian Godină prevestește HAOSUL pentru Boureanu: ‘Ar fi INCREDIBIL să nu fie așa’sursa: fanatik.ro

Articole similare:

Top