“Fiorosul” din juriul de la “MasterChef” a început de la 16 ani să lucreze ca “bagagiu” (curier) şi spălător de geamuri la un hotel din Eforie Sud. Era poreclit “Da”, pentru că nu refuza nicio muncă. L-a inspirat un bucătar şef care “avea cei mai mişto copii, cea mai mişto nevastă şi cea mai mişto casă, avea cea mai mişto Dacie Liberta. Era de invidiat”, povesteşte Cătălin Scărlătescu.
După Revoluție a plecat în Italia, a intrat într-un restaurant și a cerut de muncă. A ajuns la spălat de vase, însă după numai trei zile a trebuit să renunțe.
A urmat Germania, unde, pentru prima dată în viaţa lui, a fost dat afară dintr-un restaurant. “Era într-o pizzerie italiană Şi a trimis bucătarul şef vorbă că vrea un sos alb. Am făcut un bechamel aşa cum ştiam din ţară. Când a văzut ăla ce tâmpenie am făcut în tigaia lui, m-a luat şi mi-a dat efectiv un şut în fund, ţipând după mine: «ieşi afară de aici!». Am umblat 4-5 ore năuc pe străzi pentru că nu înţelegeam care e treaba. La un moment dat, am găsit o librărie, am luat o carte de bucate şi m‑am dus să văd ce scrie acolo, la cuvântul bechamel. Din momentul ăla mi-am dat seama că investiţia cea mai mare pe care trebuie să o fac este în cărți. Am vreo două sute şi ceva de cărţi de bucătărie.”


