Carmen Iohannis nu a auzit niciodată astfel de cuvinte la adresa sa: Pentru mine, este…

Fashion
21.07.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Laudata sau criticata pentru tinutele sale, considerate de unii „prea indraznete”, prima doamna a Romaniei, Carmen Iohannis, reuseste la fiecare aparitie in public sa atraga atentia.

De vestimentatia ei se ocupa trei designeri: Alexandru Ciucu, Eli Laslean si Stephan Pelger. Cand creaza o tinuta, ei trebuie sa respecte normele de protocol impuse de evenimentele la care participa sotia presedintelui. „Prima doamna este extrem de feminina, dar si autoritara. Poarta doar ce ii place”, spun cei care se ocupa de imaginea sa.

La intalnirile oficiale, sotia presedintelui poarte creatiile semnate de Alexandru Ciucu, furnizor oficial si al Casei Regale a Romaniei.

„Pentru mine, Prima Doamna este o Jackie Kennedy a zilelor noastre. este o femeie care nu doar imbraca o haina, ci stie sa o si puna in valoare si sa se puna pe ea insasi in valoare”, spune Alexandru Ciucu.

Hainele pe care i le-a creat au starnit discutii chiar si peste hotare, cea mai cunoscuta fiind rochia pe care a purtat-o la intalnirea cu familia regala a Spaniei. Atunci, presa internationala a scris ca a eclipsat-o pe regina Letizia a Spaniei, celebra pentru eleganta sa.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, gazdele unei astfel de intalniri comunica departamentului de protocol de la Cotroceni toate regulile ce tin de vestimentatie, dar si cum se trebuie sa se aseze la poza.

Mai mult, in anumite cazuri, presedintele si sotia sa primesc documente ilustrative pe care sa le aiba drept model.

Toate sunt adaptate, insa, stilului lui Carmen Iohannis, considerat indraznet.

„Marja asta, deasupra genunchiului poate cobori oricat, dar nu deasupra genunchiului, iar noi suntem la limita aia si probabil vom fi o perioada cel putin de acum inainte”, mai spune Alexandru Ciucu.

De rochiile de gala se ocupa Eli Laslean. Designerul vine cu niste propuneri, iar Carmen Iohannis alege.

„Prima Doamna este foarte feminina, dar in acelasi timp este foarte autoritara. Hainele ei trebuie sa ii placa in primul rand. Poate primim cateva sugestii de o anumita culoare. Ii plac culorile pastel, de exemplu, dar in egala masura si cand am venit cu galben i-a placut foarte mult”, a spus Eli Laslean.

In unele cazuri, aparitiile lui Carmen Iohannis au devenit repere pentru alte romance.

Vestimentatia pentru cocktailuri, dar si cea de zi cu zi, sta sub semnatura designerului roman, de origine germana, Stephan Pelger. Cea mai importanta creatie pentru prima doamna a fost tinuta pe care aceasta a purtat-o la Vatican, la intalnirea cu Papa Francisc. Tot el creeaza si pentru Principesa Margareta a Romaniei.

Articole similare:

Top