BOMBĂ în presă: Andreea Esca și Moise Guran nu mai figureză în program! Anunț de la CNA

Arta si Cultura
02.07.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să aprobe modificarea structurii de programe a Europa FM pe perioada verii, din grila postului de radio urmând să iasă emisiunea „La radio cu Andreea Esca” şi „România în direct”, cu Moise Guran.

CNA a analizat, joi, o solicitare a societăţii Europe Developpement International – R SA de modificare a structurii de programe a Europa FM, în perioada 1 iulie – 30 august.

Astfel, potrivit unei adrese remise Consiliului de societatea care deţine Europa FM, în timpul verii, acest post de radio va avea un program adaptat perioadei estivale. „Nota predominantă a programelor va fi dată de divertisment şi muzică, ponderea buletinelor informative rămânând neschimbată, cu un procent semnificativ de informaţii ce vor fi oferite permanent de către realizatorii programelor”, se spune în adresa transmisă CNA.

În ceea ce priveşte modificările apărute în grilă, acestea vizează emisiunea „România în direct”, cu Moise Guran, difuzată de luni până joi, între orele 13.15 şi 14.00, care va fi înlocuită cu emisiunea „Cea mai bună muzică din ’80 până azi”, dar şi emisiunea „Avocatul diavolului”, cu Moise Guran şi Vlad Petreanu, difuzată vinerea, între orele 13.15 şi 14.00, care va fi înlocuită, de asemenea, cu „Cea mai bună muzică din ’80 până azi”.

Şi emisiunea „Videoradio”, difuzată sâmbăta, între orele 11.00 şi 12.00, va fi înlocuită cu emisiunea „Cea mai bună muzică din ’80 până azi”.

Cu aceeaşi emisiune muzicală vor fi înlocuite şi emisiunile „La radio cu Andreea Esca”, difuzată sâmbăta, între orele 12.00 şi 13.00, şi „Lumea Europa FM”, difuzată duminca, între 11.00 şi 12.00.

Programul „Cea mai bună muzică din ’80 până azi” este o emisiune muzicală, în cadrul căreia este prezentată o selecţie a celor mai reprezentative hituri ale muzicii disco, pop şi pop-rock.

CNA a aprobat cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţa de joi (Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) solicitarea Europa FM.

Totodată, CNA a decis, joi, să someze public Europa FM din cauză că solicitarea de modificare a structurii sale de programe pe perioada verii a fost transmisă Consiliului cu doar două zile înainte de implementarea noii grile, fapt care nu respectă legislaţia audiovizualului.

Decizia în acest caz a fost luată cu şapte voturi „pentru” şi unul „împotrivă” (Dorina Rusu), scrie mediafax.ro

Articole similare:

Top