Biserica Ortodoxă e prinsă într-un nou SCANDAL: Ierarhii vor o biserică la Babele, zonă în care e interzisă ridicarea de construcții

Interesant!
16.09.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Constructii fara nicio regula, mai multe biserici, mai putine animale salbatice si frau liber turismului, indiferent de conditiile in care se face: asa isi imagineaza unii ca ar trebui sa arate ariile protejate din Romania.

Cel putin asta reiese in urma sedintei in care s-a discutat planul de management pentru Parcul Natural Bucegi pentru urmatorii cinci ani. Reprezentantii celor peste 50 de institutii si asociatii care isi desfasoara activitatea in parcul natural Bucegi si in jurul acestuia s-au certat la cutite cand au vazut ce planuri are administratia. Cei mai suparati au fost reprezentatii primariei Sinaia, care au semnalat mai multe erori.

Citește și: Simona Halep, în scandal cu vecinii. Ce lovitură imobiliară vrea să dea în Constanța

Mihaela Gherasim, inspector de cadastru la Primaria Sinaia: „Aici e Valea Soarelui si aici trebuia sa fie noua instalatie pe cablu de acolo si nu apare, telegondola din Sinaia nu apare in planul de management desi sunt existente, avizate, receptionate.”
O treime din intravilanul orasului Sinaia este in interiorul parcului. Asa ca, pentru orice constructie este necesar si un aviz din partea conducerii Parcului Natural Bucegi.

Citește și: Cristian Tudor Popescu ştie viitorul premier: ‘E un câştig pentru România’

De asemenea, aproape jumatate din Parcul Natural Bucegi se afla in judetul Dambovita, iar posibilitatile de a face turism sunt reduse. Motiv pentru care politicienii de acolo vin cu propuneri. Si ciobanii au nemultumiri: ei spun ca ursii s-au inmultit si in loc de 40 sunt in jur de 185.
Dar si reprezentantii bisericii si-au sustinut cauza. Vor, de ani buni, sa ridice un lacas de cult langa Babele – zona in care constructiile sunt interzise. Au gasit totusi o portita.

Citește și: Reacția Valentinei Pelinel, după ce Boureanu și-a bătut fiica

David Petrovici, staretul Manastirii Caraiman: „Vrem sa facem si un punct de informare turistica unde Parcul Natural Bucegi sa duca o persoana care sa fie la dispozitia turistilor.”
Administratia Parcului a acceptat o noua investitie doar la capatul drumului care duce la Piatra Arsa, unde urmeaza sa fie amenajata o parcare. Toate problemele discutate vor fi dezbatute si de specialistii din comisia stiintifica.
Planul va ajunge apoi pe masa guvernului, informează PRO TV.

Citește și: După 20 de ani, o vedetă pleacă din Pro Tv

Articole similare:

Top