Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

Food and More
08.11.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Cercetătorii britanici au descoperit că persoanele care au o greutate peste cea normală prezintă, printre altele, tulburări cognitive, adică persoanele supraponderale au o memorie mai slabă decât cele cu greutate normală.

Citește și: Austria avertizează România și statele din zonă: Urmează un TSUNAMI de imigranți

Astfel, când IMC-ul (indicele de masă corporală) este sub 18, persoana este considerată slabă, dacă este cuprins între 18,5 şi 24,9, greutatea este apreciată ca normală, iar între 25 şi 29,9, atunci este vorba despre persoane supraponderale, scrie The One. Când indicele de masă corporală depăşeşte valoarea 30 este vorba de obezitate.

Citește și: Sociologul IMAS, predicție de ULTIMĂ ORĂ: cine va câștiga alegerile în America

Greutatea excesivă are efect asupra hipocampului, regiunea cervicală stimulată în efortul de memorare. Acest fapt este îngrijorător, deoarece memoria episodică influenţează comportamentul alimentar şi reglarea poftei de mâncare. O memorie episodică cu deficienţe împinge persoanele supraponderale sau obeze într-un cerc vicios, făcându-le să mănânce mai mult.

Citește și: Cel mai cunoscut senator DESFIINȚEAZĂ o vedetă TV

Această problemă legată de memorie vine în completarea unui şir destul de lung de afecţiuni cauzate de obezitate, printre care se numără boli cardiace, diabet sau hipertensiune arterială, informează The One.

Citește și: SURSE – Sondaj intern: partidul care face jocurile guvernării. PSD defilează, PNL recuperează

Articole similare:

Top