Asta e cea mai scumpă mască Darth Vader din lume / VIDEO

Arta si Cultura
26.04.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Un atelier de bijuterii din Japonia va scoate la vânzare, pentru suma de 154 de milioane de yeni (1,3 milioane de euro), o replică din aur a căştii a maleficului personaj Darth Vader, pentru a marca 40 de ani de la primul film al seriei galactice „Star Wars”, relatează marţi EFE.

Piesa de bijuterie va fi pusă la vânzare pe 4 mai, într-o aluzie la replica ‘May the Force be with you’ care se pronunţă în engleză similar datei (May the Forth), informează într-un comunicat atelierul Ginza Tanaka din Tokyo.

Citește și: VEȘTI NOI despre copilul salvat din puţ şi adus la Bucureşti: În ce stare se află cel mic – VIDEO

Replica din aur de 24 de carate are 30 de centimetri înălţime, 26,5 lăţime şi cântăreşte aproximativ 15 de kilograme şi va fi expusă la sediul magazinului dintr-un cartier al capitalei, începând de miercuri 26 aprilie.

Magazinul va pune de asemenea în vânzare 77 de plăci comemorative şi trei medalii ovale din aur şi o replică a afişului promoţional realizat în urmă cu patru decenii la preţul de 1,22 de milioane de yeni (10.155 de euro), potrivit comunicatului.

Citește și: Acum e OFICIAL: Cea mai tare veste pentru guvernul Sorin Grindeanu

Monedele includ desene inspirate din film şi au gravat numărul ‘1977525’, data premierei filmului.

Un bust al maleficului Darth Vader a fost deja realizat de atelierul din Tokyo, în urmă cu doi ani, în principiu pentru a face parte din colecţia producătorului american Disney, actualul deţinător al drepturilor seriei.

Ginza Tanaka a considerat însă atunci că replica avea un preţ prea mare pentru a putea fi achiziţionată de un cumpărător.

Citește și: Klaus Iohannis le-a RETRAS medaliile: Cine sunt cele 3 personaje

În 2014, cu prilejul lansării pe ecrane a filmului Godzilla, atelierul a realizat o figură din aur masiv a monstrului radioactiv în valoare de 150 de milioane de yeni (115.800 de euro).

Citește și: DNA a obținut ce voia: Declarația din instanță care-l TERMINĂ pe Călin Popescu Tăriceanu

Articole similare:

Top