Asta e cea mai PUTERNICĂ locomotivă din lume: La ce temperatură a fost testată

Business
24.01.2017
Autor: Cristi Teodorescu

O locomotivă hibridă, propulsată cu electricitate și carburant, cea mai puternică de acest gen, a fost pornită în condiții de frig extrem, în cadrul unui experiment desfășurat în nord-estul Chinei, a anunțat producătorul CRRC Ziyang Co, informează Xinhua.

Experimentul a fost realizat în Hulunbuir, în nordul Regiunii Autonome Mongolia Interioară, dimineața, când temperatura din mediul exterior era de minus 40 de grade Celsius.

Citește și: A murit omul de afaceri Dan Adamescu

În ciuda vremii geroase, temperatura din cabină a fost de 25 de grade Celsius, iar bateriile au indicat o temperatură de 12 grade Celsius, corespunzătoare pentru această operațiune.

Evenimentul a încheiat o serie de experimente ce au vizat locomotiva hibridă, potrivit lui Xiang Jun, directorul companiei cu sediul în provincia chineză Sichuan.

Citește și: Iohannis, mesaj de ULTIMĂ ORĂ despre ‘cele mai periculoase ameninţări’

La 7 ianuarie, locomotiva a fost pornită la minus 30 de grade Celsius, în nord-estul Chinei, iar în august 2016 a funcționat la temperaturi ridicate, în nord-vestul țării.

Locomotivele hibride sunt prietenoase cu mediul, economice și mai puțin zgomotoase, a precizat Xiang. Succesul experimentelor realizate atât la temperaturi foarte scăzute cât și în condiții de caniculă au demonstrat că cea mai puternică locomotivă hibridă din lume poate funcționa în diverse tipuri de mediu, a mai spus el.

Citește și: DOCUMENTUL lui Băsescu de care s-a folosit Iohannis pentru a da lovitura Parlamentului

Articole similare:

Top