Asta e cea mai mare centrală fotovoltaică plutitoare din lume: A fost conectată la rețea

Business
26.05.2017
Autor: Cristi Teodorescu

China a anunțat că a finalizat construcția și conectarea la rețea a celei mai mari centrale fotovoltaice plutitoare din lume, informează portalul digitaltrends.com.

Amplasată în apropiere de orașul Huainan, provincia Anhui, centrala care o capacitate de 40 de Megawați și a fost construită de producătorul chinez de echipamente fotovoltaice Sungrow Power Supply Co. În mod ironic, centrala fotovoltaică plutitoare este amplasată într-o fostă regiune carboniferă, unde inundațiile au creat un lac cu o adâncime a apelor cuprinsă între 4 și 10 metri.

Citește și: Digi 24 i-a ÎNTRERUPT emisiunea lui Dragoș Pătraru! Reacția jurnalistului: ‘Să-mi fie rușine!’/VIDEO

Centralele fotovoltaice plutitoare devin din ce în ce mai populare la nivel mondial datorită designului lor unic care le oferă numeroase avantaje. Echipamentele plutitoare eliberează teren în zonele mai populate și reduc evaporarea apei. În plus, aerul mai rece de la suprafața apei ajută la reducerea riscului de atrofie a performanțelor celulelor solare, care apare ca urmare a expunerii pe termen lung la temperaturi ridicate.

Citește și: Radu Banciu, despre scandalul Digi24-Pătraru: ‘Țăranul ăsta a venit și le-a arătat că se poate’

Acesta este doar unul dintr-o multitudine de proiecte de energie fotovoltaică din China. În 2016, China a inaugurat o centrală fotovoltaică plutitoare cu o capacitate de 20 de Megawați tot în provincia Anhui. De asemenea, China se laudă că deține cel mai mare parc fotovoltaic terestru din lume, Longyangxia Dam Solar Park, care se întinde pe o suprafață de 10 mile pătrate (aproape 26 de kilometri pătrați) în provincia Qinghai.

Citește și: Mutare-surpriză! Cine o înlocuiește pe Cristina Țopescu la Antena 3

Tranziția la energia solară se datorează în mare parte scăderii costului tehnologiei, dar și ambiției Chinei de a deveni o superputere în sectorul energiilor regenerabile. În primele trei luni ale acestui an capacitatea de producție de energie fotovoltaică din China a crescut cu 80% până la 21,4 miliarde kilowați oră.

Citește și: ALERTĂ – Celebrul Valentin Rossi a fost internat DE URGENȚĂ în urma unui accident CUMPLIT

Articole similare:

Top