Amenzi uriașe și suspendarea permisului de conducere pe viață: Noi modificări propuse la codul rutier

Interesant!
25.08.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Soferii care conduc bauti si sunt prinsi de politie de mai multe ori isi pot pierde carnetul pe viata, iar amenzile cresc si ele ca Fat Frumos, pana la 15.000 de lei, intr-un proiect de modificare a Codului Rutier, initiat de cativa deputati.

De frica sa nu ramana fara permis, soferii s-ar putea gandi de doua ori inainte sa urce bauti la volan.
Una dintre cele mai importante modificari este sanctionarea drastica a celor care conduc in stare de ebrietate. Un sofer prins a doua oara baut la volan ar putea sa ramana fara permis un an de zile, iar daca nu se invata minte si este prins si a treia oara, isi poate pierde carnetul pe viata.

Citește și: Schimb de REPLICI, în direct, între Mircea Badea și Cătălin Tolontan pe tema Hexi Pharma

Reporter: „Un sofer prins a treia oara poate ramane fara carnet?”
Petru Movila, deputat PMP, initiatorul proiectului: „Daca are contraventii nu va mai conduce. Marim undeva pana la 15.000 de lei, dar amenda trebuie sa fie insotita de aceasta sanctiune: limitarea dreptului de a conduce.”
Ar putea fi scazut si pragul alcolemiei peste care soferii vor putea fi sanctionati. Daca acum pragul e de 0.10, in curand ar putea fi 0.08.

Citește și: Finul lui Victor Ponta a DEMISIONAT din PSD: la ce partid a trecut

Daca soferul este prins cu o alcoolemie mai mica de 0.08 mg alcool pur in aerul expirat va fi sanctionat contraventional cu amenda. In schimb, daca are o alcoolemie mai mare de 0,08 mg alcool pur in aerul expirat poate sa ramana un an fara permis.
Alcoolul ii poate afecta in mod diferit pe soferi, insa medicii ii avertizeaza ca si un pahar de vin poate diminua reflexele.

Citește și: S-a aflat identitatea a doi dintre cei 5 români morți în cutremurul din Italia / FOTO

Fiorela Mitoiu, medic specialist medicina de urgenta: „Tulburari de echilibru, incetinirea reflexelor, tulburari de coordonare, ca toate aceste simptome, pe masura acumularii alcoolului in sange sa conduca la letargie si pierderea starii de constienta. In cazul consumatorilor cronici ajung sa dezvolte aceste simptome la valori ale alcoolului in sange mult mai mici.”
Nu o data soferi beti au provocat adevarate tragedii. Este si cazul celui din Braila care in urma cateva luni a omorat cinci oameni nevinovati.

Citește și: DETALII din noul dosar al lui Liviu Dragnea. Fosta soție nu trebuia să aibă declarație de avere

Mihai Lupu, deputat PNL, initiatorul proiectului: „Dat fiind ca acest fenomen se perpetueaza, indiferent cat de mare ar fi cuantumul amenzilor, consideram ca putem sa evitam un pericol public tinand cont de inconstienta acestor oameni care se urca beti la volan.”
O alta modificare importanta propusa de deputati este pedepsirea recidivei daca soferul a pus in circulatie o masina neinmatriculata. La prima abatere cer suspendarea permisului pentru un an, iar la a doua suspendarea definitiva a carnetului de conducere.
Proiectul urmeaza sa fie dezbatut si votat in sesiunea parlamentara care va incepe in septembrie, informează PRO TV.

Citește și: Umilinţă maximă pentru un mare campion român: Distrus în 72 de secunde / VIDEO

Articole similare:

Top