Amazon rambursează 70 de milioane de dolari: Erau cumpărături făcute de copii

Business
27.05.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Compania Amazon a renunțat să facă apel la o sentință ce o face răspunzătoare pentru achizițiile efectuate de copii prin intermediul aplicațiilor instalate pe tabletele sale și va rambursa, astfel, 70 de milioane de dolari consumatorilor americani, informează AFP.

”Acest caz arată ceea ce ar trebui să fie un principiu fondator al tuturor companiilor: trebuie să obțineți acordul consumatorului înainte de a factura o achiziție”, a declarat Thomas Paul, de la Federal Trade Commission (FTC), ale cărei misiuni principale includ și protecția consumatorilor.

Citește și: Lovitură GREA pentru Măruță și Pro TV: Au pierdut procesul cu un CELEBRU personaj

”Consumatorii afectați de practicile Amazon pot fi acum compensați pentru aceste cheltuieli pe care nu le așteptau și pe care nu le-au autorizat”, a adăugat el.

FTC a reglat deja pe cale amiabilă în trecut cazuri similare cu Apple și Google, argumentând că absența parolelor a permis copiilor să facă achiziții în cadrul aplicațiilor (accesorii, ajutor pentru a accede la un nivel superior sau pentru a obține vieți suplimentare într-un joc etc.), fără cunoștința părinților.

Citește și: Simona Halep, anunț OFICIAL despre Roland Garros, după RUPEREA ligamentului

Aceste achiziții se pot ridica la sume importante.

Gigantul american de retail nu a comentat imediat cu privire la decizia de a renunța la recurs. FTC a declarat că Amazon va anunța în curând detaliile rambursărilor sale.

Citește și: Revenire spectaculoasă în televiziune: Un celebru moderator va avea o emisiune pe B1: ‘ULTRAŞOCANT’

Articole similare:

Top