Am aflat motivele pentru care fostul principe Nicolae a fost decăzut din drepturi / SURSE

Interesant!
11.08.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Regele Mihai a oferit subiectul lunii după ce a anunțat că îl decade din drepturi pe fostul principe Nicolae. Anunțul a venit printr-un comunicat de la Casa Regală care, conform surselor oficiale, a discutat acest aspect atât cu Nicolae, cât și cu alte case regale europene.

Citește și: VIDEO Explicațiile Casei Regale referitoare la retragerea titlului lui Nicolae, fost principe

Însă, care sunt motivele ce stau în spatele unei decizii atât de drastice? Conform Regelui, Nicolae nu a dat dovadă că ar putea conduce Familia Regală și societatea românească cu ”o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți.”, se arată în comunicatul oficial.

Citește și: Regele Mihai i-a retras lui Nicolae titlul de „Principe” şi calificativul de „Alteţă Regală”

Revistablogurilor.ro a aflat adevăratele motive pentru care fostul principe Nicolae a fost decăzut din drepturi. Potrivit surselor noastre, Nicolae a dat dovadă că nu respectă deloc blazonul Casei Regale. Comportamentul, discursul și modul de viață nu ar fi fost demne pentru un principe. Astfel, Nicolae a participat la diverse evenimente, unde anturajul nu era unul demn pentru un urmaș al Regelui. Sursele vorbesc despre diverse legături cu tineri care comiteau fapte reprobabile și care ar fi ocupat un loc important în viața principelui. În plus, acesta nu a reușit să-și însușească educația adecvată unui moștenitor al Regelui. Nu a învățat limba română, nu a participat la toate cursurile pentru instruirea diplomatică și nici nu a dat dovadă de insistență și stăruire pe această cale. Mai pe scurt, principele era aplecat mai mult asupra vieții lumești decât a căpătării unui comportament de Alteță Regală.

Citește și: Imagini cu Regele Mihai în reședința din Elveția: Peste o lună face 94 de ani / FOTO

Pentru că îi place sportul, principele Nicolae a participat la diverse evenimente care nu respectă eticheta Casei Regale. Principele Radu al României a fost cel care i-a atras atenția în nenumărate rânduri că nu merge pe drumul promis, iar în cele din urmă s-a plâns Regelui Mihai care a luat decizia excluderii principelui Nicolae din Familia Regală.

Vezi și: Reacția fostului principe Nicolae după retragerea titlurilor regale

Articole similare:

Top