Cercetatorii au descoperit că suplimentele bogate în vitamina E , gustările constând în alune, sâmburi de caise, migdale și semințe de pin micșorează riscul de a avea cancer celor care au vârsta mijlocie și a persoanelor mai bătrâne. Ele ajută la prevenirea bolilor cardiace și a celor de ochi la o vârstă mai înaintată.
Dr Wei Zhang, membru al institutului de Cancer din Shanghai a analizat datele a peste 132.837 indivizi, incluzând și pacienti cu cancer la ficat – 267, în China unde are loc cea mai ridicată rată de cancer la ficat 5,4%. După ce a adunat informații despre modul de viață în ceea ce privește alimentația participanților, el a început să compare riscul de cancer la ficat al unor subiecți care nu au consumat hrană cu vitamina E și a celor care au consumat. S-a descoperit că există o legătură între cei care consumă vitamina E și riscul scăzut al cancerului la ficat.
Cancerul la ficat este cea de –a treia formă de cancer cea mai răspândită în lume, pe locul cinci în rândul bărbaților care au această formă și pe locul șapte la femei.


