Adele a dat LOVITURA în SUA / VIDEO

Arta si Cultura
28.09.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Cel mai recent album al divei britanice Adele, ”25”, a depășit ștacheta de 10 milioane de copii vândute în Statele Unite. The Recording Industry Association of America (RIAA) i-a înmânat artistei o placă ce vine să certifice faptul că produsul discografic apărut pe piață în noiembrie 2015 a reușit să atingă această performanță, obținând Discul de Diamant, informează marți AFP.

Citește și: INTERVIU cu omul care negociază cumpărarea Antena 3: ‘Am vorbit cu Camelia Voiculescu’

Distincția i-a fost oferită cântăreței la o ceremonie ce a avut loc la Madison Square Garden din New York, locul în care aceasta a susținut recent șase concerte cu casa închisă.

Potrivit RIAA, albumul precedent al artistei, ”21”, s-a vândut în 14 milioane de exemplare în Statele Unite, cea mai mare piață din industria muzicală.

Citește și: Cine l-a băgat pe Blaga în plasa procurorilor

Adele, care a înregistrat un succes istoric similar în Marea Britanie, este singura artistă ce a reușit să vândă într-un volum atât de mare de când a luat amploare muzica în format digital, la începutul anilor 2000.

Alți artiști care au fost recompensați cu Discul de Diamant — însă, cu cel puțin un deceniu înaintea lui Adele — sunt Eminem, cu ”The Eminem Show”, Shania Twain cu ”Up!”, Britney Spears — ”Oops!…I Did It Again”, NSYNC — ”No Strings Attached” și compilația Beatles ”1”, mai arată sursa citată.

Citește și: ȘOCANT: Violoncelistul Adrian Naidin a căzut de la geam după ce MASCAȚII au intrat peste el în casă

Articole similare:

Top