Acuzații dure la adresa Casei Regale: Vorbe grele din interiorul scandalului

Interesant!
11.08.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Regele Mihai i-a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” şi calificativul de „Alteţă Regală”. Atacuri dure vin chiar din interiorul Casei Regale după decizia Regelui. Cel care critică furibund este un personaj foarte apropiat și de președintele Klaus Iohannis. Designerul Casei Regale, Alexandru Ciucu, cel care este și designerul lui Klaus Iohannis, a scris că este uimit de decizia Regelui şi că regretă gestul făcut de Familia Regală.

Citește și: Acestea sunt motivele pentru care fostul principe Nicolae a fost decăzut din drepturi / SURSE

Designerul Alexandru Ciucu a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, că nu înţelege gestul făcut de Regelui Mihai I de a-i retrage titlul de „Principe al României” nepotului său, Nicolae.

„Prietenul meu, Principele

Am aflat cu stupoare si regret, despre decizia MS Regelui Mihai al Romaniei, de a retrage titlul de Principe al Romaniei si apelativul de Alteta Regala, nepotului sau Nicolae. Nu inteleg acest gest, asa cum cred ca nu-l intelege nimeni, in afara Familiei Regale. Nu-l inteleg cu atat mai mult, cu cat lucrurile pareau ca merg intr-o directie foarte buna pentru viitorul Casei Regale.

Citește și: VIDEO Explicațiile Casei Regale referitoare la retragerea titlului lui Nicolae, fost principe

 

Il cunosc destul de bine pe Principele Nicolae, si inca de la prima intalnire am avut sentimentul ca titulatura de Principe nu este doar un nume cu care s-a trezit peste noapte. I se potriveste pur si simplu. Este educat si construit in sufletul sau, sa faca cinste acestui rang. Am avut privilegiul ca la una din prezentarile mele de la Monaco, sa-l am ca invitat de onoare. Am avut astfel ocazia sa petrecem cateva zile impreuna. Rar am intalnit un om atat de tanar si de important in acelasi timp, sa fie atat de modest, deschis si sufletist. A fost inceputul unei frumoase prietenii, capabila sa treaca peste apelative si formalitati de adresare. Am convenit totusi ca daca suntem in public sa ne adresam cu apelativele consacrate, „Alteta Regala”, respectiv, „Domnule”. Si asa am facut. Pana astazi, cand oficial nu ma mai pot adresa Principelui Nicolae cu apelativul „Alteta Regala”.

Citește și: Regele Mihai i-a retras lui Nicolae titlul de „Principe” şi calificativul de „Alteţă Regală”

 

Pe de alta parte nu sunt eu in masura sa analizez deciziile Majestatii Sale. Am incredere in puterea Sa de discernamant si sunt convins ca vom intelege mai tarziu acest gest, care astazi ni se pare fara noima. S-a mai intamplat deja de a lungul istoriei…

Citește și: Imagini cu Regele Mihai în reședința din Elveția: Peste o lună face 94 de ani / FOTO

 

Revenind insa la ideile de mai sus, in virtutea prieteniei care ma leaga de Principele Nicolae, si a intelegerii pe care am facut-o mai de mult, ma vad nevoit sa inversez modalitatea de adresare. Ii voi spune public Domnule Nicolae, si in privat, Alteta Regala. Pentru ca in sufletul meu, are toate calitatile pentru a ramane Principe si prieten al meu. Iar la mine, prietenia este pe viata”, a scris Alexandru Ciucu.

Vezi și:Reacția fostului principe Nicolae după retragerea titlurilor regale

 

Articole similare:

Top