Acestea sunt roșiile preferate ale celor mai buni bucătari din lume! De ce trebuie să le mănânci

Food and More
26.07.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Sunt rosiile preferate de cei mai buni chefi din lume, iar gurmanzii si cunoscatorii sunt absolut fanatici cand vine vorba de rosiile San Marzano certificate si le descriu in hiperbole. Descopera si tu cele mai bune rosii din lume.

San Marzano este cel mai faimos soi de rosii din lume si, fara doar si poate, cel mai cunoscut din Italia. Bucatarii si chefii renumiti insista sa le foloseasca doar pe acestea in retetele lor pentru ca le considera ca fiind cele mai bune din lume.
Ce le face sa fie deosebite?
Aceste rosii-pruna cresc intr-un sol vulcanic foarte bogat, la baza muntelui Vezuviu, aflat la aproximativ 10 km est de orasul Napoli. Au o pulpa groasa, cu mai putine seminte, iar gustul este mai intens, mai dulce si mai putin acid.

Rosiile San Marzano sunt crescute sub norme foarte stricte si au certificare DOP (denumire de origine protejata). Perioada lor de recoltare incepe in luna august si se intinde pe toata durata lunii septembrie. Rosiile sunt culese manual si cu mare atentie la detalii.
Nu doar rosiile San Marzano sunt faimoase, ci si sosul care se face din ele. Se spune ca pizza napoletana se poate numi asa doar daca este facuta cu sosul Marzano, altfel este doar un amestec oarecare de “carne si sos”.

Articole similare:

Top