Absența micului dejun perturbă activitatea cerebrală

Revista Blogurilor
16.01.2013
Autor: mitza

Potrivit passionsante.be, citat Agerpres, în cazul persoanelor care sar peste masa de dimineață se declanșează o supra-activare a acestei regiuni a creierului când persoana dă apoi peste alimente bogate în calorii, simțind nevoia să se arunce pe acest tip de hrană.

Cercetările desfășurate de o echipă de la Imperial College din Londra au demonstrat acest lucru. Rezultatele au fost prezentate la un congres de științe neurologice. A fost studiat creierul a circa 20 de persoane (adulți tineri care aveau un indice de masă corporală normal) în situații diferite (perioada de post, mic dejun, injectare de ser fiziologic sau grelină, ”hormonul foamei”).

O primă observație făcută este că lipsa micului dejun duce la o atracție mult mai mare față de alimentele bogate în calorii. La prânz, voluntarii care nu au mâncat dimineața au consumat în medie cu 20% mai multe calorii decât cei care au servit micul dejun. Nu senzația de foame este cea care explică totul: ea poate fi potolită la fel de bine consumând mâncare slab calorică, însă creierul dictează un alt comportament.

Articole similare:

Top