A scăpat de soț, dar s-a umplut de datorii: Despre ce politiciană e vorba

Interesant!
06.08.2015
Autor: Cristi Teodorescu

A fost prefect în Vrancea, dar acum e secretarul județului. Însă, din cauza problemelor în căsnicie, a fost nevoită să divorțeze. Separarea de fostul soţ, avocatul Adrian Dan, a costat-o scump pe secretarul judeţului Vrancea, Raluca Dan. Cu toate că divorţul a fost parafat la notar, pentru a evita spălarea rufelor în public prin apelarea la instanţa judecătorească, obligativitatea de a depune declaraţie de avere şi de interese o aduce în lumina reflectoarelor pe Raluca Dan.

Aceasta şi-a completat declaraţia la Compania de Utilităţi Publice SA Focşani, din a cărei conducere face parte, termenul legal de depunere fiind jumătatea lunii iunie. Potrivit documentului, Raluca Dan s-a separat, oficial, de avocatul Adrian Dan, divorţul costând-o destul de scump pe mâna dreaptă a lui Marian Oprişan, la Consiliul Judeţean Vrancea.
Astfel, Raluca Dan a rămas cu numele fostului partener de viaţă, dar şi cu casa din Focşani, construită în anii din urmă. Însă, a fost nevoită să facă patru împrumuturi bancare în 2014, la două bănci, în valoare totală de peste 500.000 lei (cinci miliarde lei vechi). Acestea se adaugă la alte două împrumuturi luate în 2013 de puţin peste 20.000 lei.
La capitolul venituri, Raluca Dan în continuare evită să scrie negru pe alb care-i este salariul la Consiliul Judeţean Vrancea, însă în anii din urmă figura cu peste 50.000 lei. Anul trecut, Raluca Dan a luat din sume conform acordului colectiv de muncă de 36.420 lei. Din Consiliul de Administraţie de la CUP SA Focşani a avut venituri de 13.776 lei, în timp ce postul de agaman la CUP Salubritate i-a adus încă 5.701 lei. Secretarul judeţului nu face publică suma pe care a obţinut-o de la Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) prin Convenţie Civilă. În schimb, alegerile europarlamentare şi prezidenţiale din 2014 i-au rotunjit veniturile cu 7.481 lei. Pe declaraţia de avere a funcţionarului de la CJ sunt trecute şi cele două alocaţii ale copiilor.
Sursa: www.ziaruldevrancea.ro

Articole similare:

Top