A prezentat știrile la PRO TV și Antena 1, iar acum are probleme din cauza DNA
Vedetele TV au mari probleme din cauza DNA! După Ștefan Lungu, soțul Ancăi Rusu, prezentatoare la Antena 1, care a stat după gratii, Dragoș Bâlteanu, soțul cântăreței Cristina Rus, a fost și el arestat, iar Alin Ionescu, soțul unei alte cântărețe – Cristina Spătar, a fost și el încătușat, a venit rândul unui alt soț de prezentatoare tv să aibă probleme din cauza DNA.
Fericirea Luizei Bogdan, cea care a prezentat știrile la PRO TV Brașov, dar s-a făcut remarcată la pupitrul Antena 1 la știrile din sport, este tulburată de problemele pe care le are soțul său, Călin Costan.
Astfel, potrivit DNA, procurorii vizează fapte de abuz în serviciu în legătură cu încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii de către SC CET SA Brașov sau SC Tetkron SRL, societăți deținute de UAT Municipiul Brașov, cu SC BEPCO SRL Ghimbav, societate controlată de Costan Simina, Costan Călin Filimon (asociat grupul ICCO) și David Mihai (fost director Hidroelectrica SA), prin care s-a urmărit devalizarea celor două societăți și scoaterea acestora de pe piața energiei în favoarea BEPCO.
În perioada 2010-2011, reprezentanții SC CET SA și Tetkron SRL, societăți având ca unic asociat Municipiul Brașov, au încheiat cu BEPCO SRL contracte de vânzare cumpărare sau prestări servicii cu încălcarea normelor legale, producând un prejudiciu de peste un milion de euro în patrimoniu municipiului Brașov, sumă care reprezintă folos necuvenit pentru BEPCO SRL.
Sursele juridice mai precizează că abuzul în serviciu în legătură cu încheierea contractului de vânzare cumpărare de energie produsă de BEPCO SRL a constat în punerea la dispoziția BEPCO a activelor/resurselor CET SA, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare, compensare sau cedare cu titlu gratuit), în perioada 2010-2011, în scopul obținerii de foloase necuvenite de către BEPCO SRL, în baza unor înțelegeri prealabile între reprezentanții societății private, suspecții Costan Simina, Costan Călin David Mihai și Scripcaru George, primarul municipiului Brașov. Edilul a determinat AGA CET SA și persoane din conducerea CET SA, respectiv pe suspecții Ionescu Lucian (președinte AGA), Cuțitei Nicolae (director general) și Frățilă Simona (director economic), să încheie contracte de vânzare-cumpărare având ca obiect energie termică (în baza căruia s-a achiziționat energie peste necesarul populației) sau active subevaluate sau să cedeze cu titlu gratuit active aparținând CET SA, prejudiciind astfel patrimoniul societății.
Acuzaţia de abuz în serviciu vizează şi relațiile comerciale dintre TETKRON SRL (societate având ca asociat mun. Brașov) și BEPCO SRL. În 2010 s-a înființat SC TETKRON SRL, având ca asociați Municipiul Brașov și SC RIAL SRL, obiect de activitate furnizarea de abur și aer condiționat, iar administrator pe Frățilă Simona, o apropiată a primarului și fost director economic al CET SA.
SC TETKRON SRL a preluat toate drepturile și obligațiile născute în baza contractului de concesiune încheiat între CET Brașov în calitate de concesionar și Consiliul Local în calitate de concedent. Practic noua societate a preluat serviciul de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în municipiul Brașov.
Întrucât noua societate nu dispunea de fonduri necesare și nici de o rețea de distribuție, prin hotărârile nr. 32 din 25.08.2010 și nr. 17 din 29.04.2011 a AGA CET SA se aprobă vânzare unor active a CET în tranșe către TETKRON SRL, bunuri necesare desfășurării activității.
Cu ocazia controlului efectuat de Curtea de Conturi – Camera de Conturi a Județului Brașov consemnat în raportul din 28.02.2011 s-a stabilit că bunurile au fost vândute către TETKRON la o valoare mult mai mică decât cea de inventar (cupeste 1,2 milioane lei mai puțin), iar ulterior acestea au fost închiriate vânzătoarei. Practic, s-a urmărit scoaterea unor bunuri din patrimoniul CET SA (pentru a nu fi supuse executării), care ulterior au fost vândute către BEPCO. Aceste bunuri nu puteau fi trecute prin hotărâre de consiliu local în domeniul privat al Municipiului Braşov.
Prejudiciul cauzat este de peste 1,3 milioane lei, reprezentând contravaloarea bunurilor de utilitate publică din proprietatea publică a UATM Braşov cumpărate şi vândute în mod nejustificat.
Potrivit aceloraşi surse, s-a mai reținut că TETKRON SRL a înregistrat pierderi în mod constant în ceea ce privește activitatea de de furnizare și distribuție a agentului termic, chiar peste limitele autorizate de ANRSC, fapt care s-a datorat în realitate achiziționării de energie termică peste necesarul vândut populației precum și faptului că urmare a înțelegerii frauduloase dintre Scripcaru George și Costan Simina și David Mihai TETKRON a achiziționat întreaga cantitate de agent termic produs de BEPCO SRL la poarta CET SA, pentru ca furnizorul să poată produce cât mai multă energie electrică, în scopul de a-și încasa bonusurile, ajungându-se la facturarea și subvenționarea unor cantități de energie termică care a fost ulterior plimbată pe rețea sau evacuate în urma deschiderii capetelor de coloană, operațiune realizată de Cuțitei Nicolae. Urmare a acestor acțiuni abuzive, s-a cauzat un prejudiciul de aproape 26 de milioane de lei.