A luat argintul la Olimpiadă, acum riscă să fie arestat: Motivul este cel mai CIUDAT din lume

Interesant!
22.08.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Etiopianul Feyisa Lilesa, medaliat cu argint la maraton la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminica, a protestat impotriva politicii conduse de guvernul tarii sale fata de oromo, o etnie din tara, informeaza AFP.

Duminica dimineata, maratonistul a depasit linia de sosire cu bratele incrucisate deasupra capului, ca si cum ar fi fost legate.

Citește și: VIDEO – Scandal monstru la Rio: antrenorii se dezbracă și aruncă cu ghete în arbritri

In conferinta de presa, apoi dupa, el si-a explicat gestul: „Am facut acest gest impotriva atitudinii guvernului fata de oromo. In noua ani, 1.000 de persoane au fost ucise”, a afirmat el.
„Am mai multi apropiati in inchisoare. Daca vorbesti de democratie, ei te omoara. Daca ma intorc in Etiopia, probabil ca ma vor omori sau ma vor baga la inchisoare”, a declarat el.

Citește și: Informație dureroasă despre Victor Ponta: abia acum s-a aflat

„Este foarte periculos in tara mea. Poate ca ar trebui sa plec intr-o alta tara. Eu am manifestat pentru toti oamenii care nu sunt liberi”, a adaugat el.
Atletul intentioneaza sa ramana o perioada in Brazilia, sperand sa obtina mai tarziu o viza pentru Kenya sau Statele Unite.

Citește și: Decizie radicală luată de Elena Udrea: vrea să se dezlipească de Băsescu

Oromo manifesteaza regulat din noiembrie 2015 impotriva unui proiect de expropiere. Zeci de manifestanti au fost ucisi pe 7 si 8 august in aceasta regiune a tarii, relatează PRO TV.

Citește și: Pentru prima dată după războiul rece, Germania cere cetățenilor să-și facă provizii

Articole similare:

Top