A fost descoperită o planetă asemănătoare Pământului: E potențial locuibilă

Interesant!
25.08.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Astronomii au descoperit o nouă planetă asemănătoare Pământului aflată foarte aproape de planeta noastră. Planeta ar orbita în jurul stelei Proxima Centauri (cea mai apropiată stea de Sistemul Solar) în interiorul zonei locuibile, zona Goldilocks, relatează revista Nature citată de AFP.

Citește și: Schimb de REPLICI, în direct, între Mircea Badea și Cătălin Tolontan pe tema Hexi Pharma

Denumită Proxima b, această planetă este situată într-o zonă „locuibilă” care permite prezența apei lichide, o condiție necesară vieții. Datorită apropierii sale, Proxima b ar putea fi prima exoplanetă, care să poată fi vizitată de o sondă spațială, dacă oamenii vor reuși să dezvolte tehnologia necesară, a declarat Julien Morin, unul din autorii studiului.

Citește și: Finul lui Victor Ponta a DEMISIONAT din PSD: la ce partid a trecut

Proxima Centauri face parte din sistemul Alpha Centauri, cel mai apropiat sistem stelar de Sistemul Solar, aflat la o distanță de aproximativ 4,35 ani-lumină de sistemul nostru solar.

Deși cercetătorii consideră această exoplanetă, „atât de aproape” de noi, este totuși mult prea departe pentru a putea ajunge la ea utilizând tehnologia spațială actuală.

Citește și: S-a aflat identitatea a doi dintre cei 5 români morți în cutremurul din Italia / FOTO

Un an-lumină reprezintă distanța parcursă de lumină într-un an, iar viteza luminii este de aproximativ 300.000 de kilometri pe secundă.

NASA a anunțat descoperirea de noi planete în trecut, dar cele mai multe dintre aceste lumi erau fie prea fierbinți fie prea reci pentru a găzdui apă sub formă lichidă.

Citește și: DETALII din noul dosar al lui Liviu Dragnea. Fosta soție nu trebuia să aibă declarație de avere

Articole similare:

Top