A apărut Game of Thrones de România: Traian Băsescu, Elena Udrea, Klaus Iohannis, Victor Ponta sunt personajele principale

Interesant!
15.08.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Sondajele sunt cele care reflectă, de cele mai multe ori, imaginea unui politician în societate. Au fost nenumărate cazurile în care ceea ce spunea românul nu a coincis cu ceea ce a făcut în cabina de vot. Cel mai recent caz este cel al alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014, când Victor Ponta a fost preferat în sondaje, iar Klaus Iohannis a câștigat acolo unde conta, în cabina de vot.

Însă, un top al politicii, unul inedit, e cel al personajelor din Game of Thrones. Un clasament bazat pe diverse calități și defecte, unul care enervează pe unii, dar amuză pe toți. Iată-l

1. Traian Băsescu – Tywin Lannister

Tywin Lannister, strategul par excellence al seriei și patriarhul familiei Lannister, este comparat cu Traian Băsescu.

„I-a jucat pe toți pe degete 15 ani, însă îi lipsește simțul moralității și-i pasă doar de ce se întâmplă cu ‘familia’ sa”, scrie un român pe Reddit

1

2. Victor Ponta – Joffrey Baratheon

Premierul este comparat cu regele celor 7 regate, considerat de mulți fani ai serialului ca fiind tânăr, ușor de manipulat și nedrept.

2

 

3. Ion Iliescu – Walder Frey

Probabil cel mai cunoscut episod al serialului, în mod cert cel mai titrat, este intitulat Nunta roșie, în care o mare parte din personajele (pozitive) ale serialului sunt omorâte la comanda lui Walder Frey. Un personaj profund negativ, cu motive întemeiate pentru crima comisă, Frey este comparat cu fostul președinte Ion Iliescu.

3

 

4. Laura Codruța Kovesi – Daenerys Targaryen

Mama dragonilor din Game of Thrones, probabil cel mai puternic personaj, ca potențial din întreaga serie, este Daenerys, comparat de reddit-ori cu Laura Codruța Kovesi, șefa DNA. Comparația este cumva logică. Daenerys are dragonii, Kovesi este percepută ca principalul motor al luptei anticorupție din România.

4

5. Remus Cernea – Jon Snow

Unul dintre cele mai îndrăgite personaje din serie, Jon Snow, este comparat cu deputatul Remus Cernea. Departe de podoaba capilară vag similară, Snow este forțat să ia decizii dificile, având la dispoziție resurse extrem de limitate – și întotdeauna încarcă să găsească o salvare pentru oamenii din cele 7 regate înaintea venirii iernii. Acest idealism este, probabil, baza comparației.

„Pentru că nu știe nimic”, sugerează un cititor Reddit.

6

 

6. Mircea Geoană – Mace Tyrell

Șeful casei Tyrell, Mace este personajul care caută confirmare și statut înainte de orice altceva, acceptând compromisuri care de care mai ciudate, sub umbrela pragmatismului. De asemenea, recită poezii în public – nu îl reținem pe fostul candidat la Președinție să fi făcut-o.

7

 

7. Elena Udrea – Cersei Lannister

Fosta candidată la postul de președinte al României este comparată cu probabil cel mai complex personaj (rămas în viață) din serie, mai exact Cersei Lannister. Gata să facă orice pentru a le asigura copiilor săi accesul la tron, fiica lui Tywin își moștenește tatăl la strategie și lipsă de scrupule. Ambele sunt închise și devin subiectul oprobriului public.

8

 

8. Liviu Dragnea – Lord Petyr Baelish (Little finger)

Sforarul din Game of Thrones este Lord Petyr Baelish, al cărui instinct politic și lipsă de scrupule sunt aici comparate, cel mai probabil, cu percepția legată de vicepremierul Liviu Dragnea.

9

 

9. Ludovic Orban – Brienne of Tarth

Brienne of Tarth este personajul care jură să protejeze ce-a mai rămas din familia Stark și nu se lasă, chiar și în groapa cu urși. Simțul datoriei este cel identificat aici, în paralelă, cu al fostului ministru al Transporturilor, lăsând la o parte diferența de gen.

10

10. Klaus Iohannis – Eddard (Ned) Stark

Văzut de fanii serialului ca un martir al primului sezon, de altfel un bun gospodar, dur, dar drept cu subiecții, cinstit și onorabil, este interesant faptul că Ned Stark, Mâna Regelui din Game of Thrones, este comparat cu actualul președinte al României, Klaus Iohannis.

”Să sperăm că va sfârși mai bine!” comentează un utilizator.

5

Sursa: realitateabucuresti.ro

Articole similare:

Top