“În plus, vinetele sunt legumele acestui sezon şi trebuie să profiţi de nutrienţii lor: multe vitamine din complexul B (B1, B2, B6, B9), vitamina A, cupru, fier. Vinetele au un conţinut mic de carbohidraţi şi nu sunt bogate în calorii, deci dacă vrei să mănânci ceva gustos, dar să nu te îngraşi, această reţetă este ideală.
Timpul de preparare se ridică undeva la o oră, însă la cât de delicioasă este mâncarea, merită să îţi petreci această oră în bucătărie. Iată cum se prepară specialitatea indiană vegetariană!
Ingrediente (2 porţii):
– o vânată mare
– două linguri de ulei vegetal
– o ceapă medie, tăiată felii subţiri
– o lingură de curry
– o lingură de pastă de usturoi
– o roşie tăiată cuburi
– o jumătate de ceaşcă de iaurt
– un ardei iute, tăiat mărunt
– sare, pătrunjel
Preparare:
Încălzeşte cuptor la 230 de grade Celsius. Pune vânata pe o foaie de copt şi coace-o în jur de 20-30 de minute, până se înmoaie. Scoate-o din cuptor, curăţ-o şi taie-o mărunt.
Într-o tigaie, încălzeşte uleiul la foc mediu. Adăugă ceapă şi căleşte-o până devine translucidă. Adăugă pasta de usturoi, curry-ul şi roşia şi lasă-le pe foc cam un minut. Adăugă iaurtul, vânata şi ardeiul iute. Sărează după gust.
Acoperă cu un capac şi mai găteşte timp de zece minute la foc mare. Îndepărtează apoi capacul, lasă focul mic şi continuă să găteşti încă cinci minute. Adăugă pătrunjel la sfârşit! Poţi servi acest preparat simplu sau peste o porţie de orez, cu samosa”.


