DEZVĂLUIRI despre un ministru de-al lui Dacian Cioloș: E acuzat de șantaj și amenințări

Interesant!
15.11.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Adrian Curaj (57 de ani) este propunerea lui Dacian Ciolos la functia de ministru al Educatiei. Adrian Curaj este profesor la Automatica, Politehnica Bucuresti, si a fost consultant al Bancii Mondiale, UNESCO si Comisei Europene pentru realizarea de studii pe educatia tertiara, pe politici in stiinta si inovare. Sindicatul „RADIATIA” din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiatiei (INFLPR)lansează o serie de acuzaţii grave la adresa acestuia.

Citește și: România poate intra în război împotriva Statului Islamic

„Ne exprimăm consternarea ca urmare a desemnării d-lui Adrian Curaj pentru ocuparea funcției de Ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Sindicatul nostru a demascat în ultimii 3 ani abuzurile, șantajul și amenințările acestuia la adresa cercetătorilor, toate culminând cu tăierile masive de fonduri pentru contractele de cercetare în derulare, cu peste 50% an de an începand cu 2013.

Mai mult, Sindicatul a acționat în instanță Ministerul, UEFISCDI și pe Adrian Curaj și Tudor Prisecaru, Președinte al ANCSI. Acțiunile abuzive ale acestora fac obiectul Dosarului 4267/2/2015 aflat pe rolul Curții de Apel București. Cu adevărat periculos este faptul că în data de 24 martie 2015 a fost depusă o plângere penală la DNA împotriva acestora pentru savârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, amenințare și șantaj.

Citeşte şi: Dacian Cioloș îl dă de gol pe Klaus Iohannis: Am vorbit pentru o altă poziție guvernamentală

 

Deși am facut două cereri, pe 9 aprilie 2015 si 10 octombrie 2015 pentru a afla numărul dosarului și numele procurorul desemnat în acest caz, cererile au ramas fără răspuns. Protecția de care se bucură aceste persoane ne îngrijorează, atât din cauza încredințării domeniului educației și cercetării pe mâna unei persoane asupra căreia există dovezi covârșitoare că a săvârșit fapte de natură penală și corupție, cât mai ales pentru suspiciunile că, în aceste condiții, procesul civil nu se va desfășura în mod corect”, se arata într-un comunicat remis duminică de I.N.F.L.P.R.

Citește și: Liviu Dragnea către Dacian Cioloș: Bun venit în cadrul PSD! Răspuns FABULOS al premierului

 

Director general al UEFISCDI, institutia care imparte pe baza de competitii banii alocati cercetarii de catre guvern si aflata sub asediul comisiei de invatamant din Senat care incearca sa o desfiinteze sau reorganizeze de mai bine de 1 an, Adrian Curaj este profesor la Automatica – Politehnica Bucuresti si a fost consultant al Bancii Mondiale, UNESCO si Comisei Europene pentru realizarea de studii pe educatia tertiara, pe politici in stiinta si inovare.
Adrian Curaj este din 2010 directorul Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI). Este profesor la catedra Managementul Cercetarii si Director al Centrului de Management Strategic si Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior la Universitatea Politehnica din Bucuresti si seful Catedrei UNESCO pentru Politici in Stiinta si Inovare la Scoala Nationala de Studii Politice si Administratie Publica (SNSPA), potrivit site-ului Fundatiei Universitare a Marii Negre.

In 1983 a absolvit Electronica si Telecomunicatii, iar in 1998 a obtinut titlul de doctor in Sisteme Automate, la Universitatea Politehnica din Bucuresti. In perioada 2001-2003 a urmat un master in Administrarea Afacerilor (EMBA) la ASEBUSS – Institute of Business and Public Administration Bucharest in parteneriat cu University of Washington in Seattle, in 2002-2003 a obtinut un certificat in Administrarea Afacerilor la aceeasi institutie, de data aceasta in parteneriat cu Kennesaw State University, iar in 2007 a obtinut un certificat postuniversitar la Colegiul National de Aparare.

Articole similare:

Top