Cum își lasă pușcăriașii gravide iubitele: Le trimit pixuri pline cu spermă pentru FIV

Healthy Living
01.06.2016
Autor: Cristi Teodorescu

O nouă modă capătă amploare în anumite pușcării. Pentru că le sunt interzise vizitele conjugale, pușcăriașii palestinieni își văd familia pentru doar 45 de minute la fiecare două săptămâni. Când sunt ținuți departe de soțiile lor și adulți, deținuții pot să se joace cu copiii lor pentru zece minute la sfârșitul fiecărei sesiuni. În timpul vizitelor ăstora scurte, unii dintre ei le-au dat pe ascuns spermă soțiilor lor ca să rămână însărcinate prin fertilizare in vitro, FIV.

Citește și: Pătraru pleacă din TVR făcând acuzații grave: Iohannis a dat interviuri la TVR doar după ce…

Până în aprilie 2013, autoritățile religioase din Palestina încă nu și-au clarificat poziția față de fertilizarea in vitro. De-a lungul timpului, însă, lucrurile s-au schimbat, iar procedura e acum acceptată sub anumite circumstanțe. Într-un edict religios lansat în aprilie 2013, Consiliul Suprem al Fatwa din Palestina a detaliat restricțiile, ceea ce a dus la limitarea procesului pentru bărbații care au o condamnare de lungă durată, o căsătorie consumată înainte să fie închiși și nicio altă cale prin care să-și lase nevestele însărcinate. Soțul și soția sa trebuie să completeze formulare, iar familiile trebuie să vină cu mai mulți martori care să confirme că mostra e a bărbatului. Ca rezultat, există o mai mare deschidere față de cei care s-au ales cu copii în condițiile astea.

Citește și: Simona Halep lansează un ATAC FĂRĂ PRECEDENT după eliminarea de la Roland Garros

În prezent, clinicile de fertilitate din teritoriile ocupate oferă tratament cu FIV pentru soțiile deținuților, fără nicio taxă. Clinica de fertilitate Razan din Nablus și clinica de fertilitate Basma din Gaza au înghețat numeroase mostre de spermă care au fost date din închisoare. În ultimii patru ani, în jur de 40 de bebeluși au fost născuți prin FIV-ul făcut nevestelor de deținuți din Palestina.

Lydia Rimawi a zis că ea și alte femei din program cred că bărbații lor vor fi eliberați cândva, iar când se vor întoarce acasă, vor avea o familie care-i așteaptă. Combinat cu ceea ce ea descrie ca fiind credința culturală că soțiile nu fac față vieții de zi cu zi de unele singure, asta le încurajează să rămână însărcinate. Ea a crezut că dacă va rămâne însărcinată când soțul ei era închis o va ajuta să continue rezistența palestiniană.

Citește și: Rovana Plumb, următorul lider pe lista DNA? Anunțul făcut din interior

Spre deosebire de alte nașteri prin FIV, gemenii sunt ceva normal pentru cei care trec prin tratamentul ăsta.
Deținuții bagă lichid seminal în tuburi sau pixuri vechi, pe care le ascund în gustări. În timpul celor zece minute în care le e permis să se joace, ei le dau dulciurile copiilor prin ceea ce e considerată o metodă de a scoate sperma din închisoare.

În clinica de tratament cu FIV de la Centrul Medical Razan, cea mai cunoscută clinică de tratament pentru infertilitate din Palestina, un tehnician izolează sperma dintr-o mostră ca să o înghețe. Satul lui Rimawi se află între Ramallah și Nablus. Ea pleacă de la cinci dimineața, ia un taxi pe drumul principal, după care se urcă într-un autobuz spre Ramallah. Apoi urcă în alt autobuz, organizat de Crucea Roșie în parteneriat cu Clubul Deținuților, la granița israeliană, unde traversează pe jos. De la graniță, se urcă în cel de-al treilea autobuz spre închisoare. Soțul lui Rimawi a fost arestat în 2001 și a fost condamnat la 24 de ani de închisoare. Rima, Palestina
Semnele unei vieți suspendate în casa lui Iman Barghouti, al cărei soț a fost închis pe viață. Ea își ține casa și lucrurile pregătite pentru întoarcerea lui.

Citește și: Judecătorii dau totul în vileag: Dezvăluiri șocante despre Dan Condrea și Hexi Pharma
sursa: vice.com

Articole similare:

Top