Slăbește mâncând înghețată făcută în casă

Food and More
26.06.2015
Autor: Roxana Popa

Niciun copil nu refuza o portie delicioasa de inghetata, asa ca nu-i usor sa-i privezi pe cei mici de o astfel de bucurie. De altfel, nici adultii nu spun „nu” unei astfel de tratatii racoritoare. O inghetata pe care sa o poti manca in timpul dietei este insa si mai apetisanta!

Din pacate, pe langa zaharul si laptele obisnuit, ingrediente ce nu sunt prea sanatoase (avand in vedere ca provin din surse conventionale), producatorii de inghetata folosesc o serie de ingrediente care contin cel putin 3-5 stabilizatori, emulgatori si arome artificiale.  Dac nu erai convins de motivele pentru care este recomandat sa eviti inghetata din comert, in special cea servita la cornet, poate te conving urmatoarele ingrediente: sulfat de calciu, polisorbat 80, hidroxid de magneziu, guma xantan, sirop de porumb inchegat, sorbat de potasiu , mono si digliceride, guma de guar, fosfat de sodiu, lecitina din soia, caragenan, arome artificiale, siropuri, topinguri etc. Cu alte cuvinte, nu numai dieta are de suferit, dar in primul rand sanatatea!

In prezent exista un singur mod in care poti evita conservantii, emulgatorii si indulcitorii artificiali toxici care intra de multe ori in compozitia inghetatei din comert: preparand-o tu insuti! Vei fi surprins cand ai sa afli cat de usor este sa iti prepari singur inghetata preferata. Vezi mai jos o reteta simplape care o poti diversifica in functie de inspiratie sau pofta!

Ingrediente: 3 galbenusuri de ou , 1/2 cana sirop de artar , 1 lingura esenta de vanilie , 1 lingura de faina de arorut 3 cani pline de lapte de cocos nedregesat

Ai mereu in vedere sa alegi doar ingrediente de calitate, precum oua de tara, sau cel putin oua organice si sirop de artar organic (clasa B, daca gasesti). Esenta de vanilie pura si pudra sau faina de arorut, precum si laptele de cocos sunt disponibile in majoritatea magazinelor cu produse naturale gen plafar.

Bate galbenusurile de ou si amesteca-le cu celelalte ingrediente. Dupa ce ai obtinut un amestec omogen, toarna inghetata intr-un recipient care sa se poate inchide bine, apoi pune-o la congelator pentru cel putin 2 ore. Lasa-ti imaginatia sa zburde si adauga in functie de preferinte cacao raw, fructe, nuci sau seminte.

Sugestia noastra de prezentare este nuca de cocos insa si aici poti alege orice.

Pofta buna! 

Articole similare:

Top