Nutriționist Mihaela Bilic recomandă: Cele mai bune grăsimi pentru inimă. Românii consumă prea mult Omega 6, grăsimi cu efect proinflamator. Soluția recomandată de Mihaela Bilic este simplă: renunțarea la uleiul de floarea-soarelui și creșterea consumului de ulei de măsline, care protejează inima și stimulează colesterolul „bun” HDL.
„Găsim Omega 9 în măsline și uleiul de măsline, avocado, oleaginoase (nuci, caju, fistic, migdale), arahide și uleiul de arahide”, a explicat Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.
Potrivit specialistului, sursa principală de omega 6 o reprezintă semințele și uleiurile de floarea-soarelui, soia și porumb, precum și semințele de dovleac și de susan.
CITEȘTE ȘI: Alimentele care au grijă de inima ta: Reduc riscul aritmiilor și scad absorbția grăsimilor
Comparaț…
Stiripesurse.ro
Nutriționist Mihaela Bilic recomandă: Cele mai bune grăsimi pentru inimă
