8 motive pentru a vizita insula Santorini în această vară

Entertainment
18.05.2022
Autor: Alexandru Toma

Santorini este cea mai apreciată insulă din Grecia și una dintre cele mai importante destinații turistice din lume. Celebrul vulcan, care a format insula, este una dintre principalele atracții, însă străzile pietruite, plajele atipice, casele colorate construite în peșteri, pe dealuri, siturile arheologice, rămășițele celor 5 castele și oferta culinară bogată sunt câteva dintre celelalte mari plusuri ale acestui colț de rai. În acest context, chiar și cel mai netalentat fotograf, odată ajuns în Santorini, poate face câteva poze demne de toată aprecierea.

1. Bucătărie mediteraneeană la prețuri accesibile

Insula a devenit o destinație favorită a gurmanzilor, întrucât oferă mâncăruri mediteraneene pe toate gusturile și pentru toate buzunarele, de la standurile stradale de gyros sau tavernele cu platouri și până la restaurante de fine dining, asta ca să nu mai pomenim de varietatea uluitoare de preparate pe bază de fructe de mare. Farmecul culinar este completat și de diverse fructe indigene, precum vinetele albe, boabele fava sau caperele.

2. Salt în timp

Santorini este o locație asociată cu civilizațiile preistorice și inclusiv cu legenda Atlantidei, după ce arheologii au găsit foarte multe relicve interesante în siturile istorice de pe insulă. Dacă te pasionează subiectul, merită să tragi o fugă până la Akrotiri, pentru a vedea o așezare antică, dar și să vizitezi Muzeul Preistoric Thera și Muzeul Arheologic pentru a vedea cu ochii tăi ultimele descoperiri ale locului.

3. Locații pitorești ideale pentru fotografiat

Casele construite în peșteri, străzile pietruite, bisericile deosebite, conacele neoclasice și albastrul care îmbracă diferite cupole, porți sau garduri vor fermeca ochii oricărui fotograf profesionist sau amator. O plimbare pe insulă va revela numeroase oportunități de a face fotografii, într-un spațiu care este desprins dintr-o altă epocă.

4. Distracție fără sfârșit

Pe lângă clasicele activități recreative care pot fi găsite în orice stațiune de pe litoral, în Santorini vei găsi forme de divertisment pentru toate gusturile: biliard, bowling, cinema în aer liber, jocuri de tip escape the room, muzică live și multe altele. În Santorini există și un club de poker, care nu putea să lipsească. Dacă nu ești familiarizat cu jocul, dar ai vrea să-ți testezi abilitățile, vei găsi resurse online cu informații pentru a afla regulile de bază și a putea înțelege ce este un Full, Careu sau o Chintă, printre altele. În orice caz, localnicii sunt extrem de primitori și vor fi încântați să-ți ofere câteva sfaturi.

Santorini Grecia vacanta

5. Plaje atipice

Plajele din Santorini sunt celebre pentru că sunt pline de rămășite vulcanice. Rocile, cărbunele și pietricele roșii conferă plajelor un aspect cu totul deosebit. Apele cristaline și sunetul fermecător al valurilor care se ciocnesc te va invita deseori să intri în apă, între reprizele pe care le vei petrece pe plajă, la soare.

6. Poți ajunge foarte ușor pe insulă

Lista locurilor care merită vizitate în Grecia este vastă, însă Santorini este un principal punct de atracție, motiv pentru care există numeroase zboruri din orașe importante ale Greciei care duc acolo. În plus, aeroportul este situat la doar 5 kilometri de capitala insulei, Fira, acolo unde poți ajunge cu autobuzul sau închiriind o mașină. Există și varianta de a merge în Santorini cu feribotul, a cărui cursă pornește din portul Piraeus din Atena.

7. Turul insulei pe apă

O experiență de neuitat este să faci un tur al insulei cu barca sau cu catamaranul, care îți va permite să navighezi prin numeroase locuri deosebite, cum ar fi vulcanul latent, izvoarele termale și diverse cratere spectaculoase. Anumiți operatori îți vor permite să înoți în apele din Nea Kameni, un loc devenit celebru grație băilor sale terapeutice.

8. Un apus de neuitat

Localnicii îți vor spune că o vizită pe insulă este incompletă dacă nu ai petrecut cel puțin o seară admirând apusul pe coasta din Oia. Acolo vei putea observa cel mai bine cele peste 50 de nuanțe de roz, mov și portocaliu care pictează cerul în timp ce soarele se ascunde sub linia orizontului…. citeste mai mult

Vezi sursa

Articole similare:

Top