De ce trebuie să eviți cu orice preț cazinourile nelicențiate

Entertainment
22.02.2021
Autor: Roxana Popa

Dacă îți place să te distrezi în cazinouri online, ar trebui să știi că legea este foarte simplă: ai voie să joci doar la operatorii care au primit licență de la Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc (ONJN). Altfel, riști o amendă între 5.000 și 10.000 de lei.

Lista oficială la zi a operatorilor care funcționează legal este pe site-ul ONJN. Unii dintre acești operatori dețin și agenții stradale, cum este cazul lui Admiral. Dacă ai jucat offline acolo, ar trebui să îți placă și platforma online. Află cum pariezi la Admiral de pe Casinos.ro.

Cine nu este pe „lista albă”, e în afara legii. Nu există un „Blacklist”, pentru că sunt sute și sute de cazinouri online în toată lumea. Nu pot fi trecute toate într-o secțiune specială.

În mod normal, nu ar trebui să poți intra pe site-ul unui cazino nelicențiat. Providerii de internet au restricționat accesul celor cu IP-uri de România la toate platformele ilegale. Cu toate acestea, dacă vrei neapărat să joci, îți poți deschide cont. Nu vrem să dăm idei, dar sunt foarte multe softuri care maschează locul de unde accesezi rețeaua globală.

Serverul nu știe că intri din România, astfel că ai undă verde să-ți deschizi cont la oricare operator vrei. Este posibil orice, dar înțelept ar fi să nu faci acest lucru. Îți spunem și de ce.

Să o luăm logic: „operator licențiat” este egal cu „operator serios”. Toate cazinourile online „aprobate” se supun unor mecanisme de control care se asigură că sunt respectate întocmai angajamentele luate în caietul de licențiere. În principal, acest angajamente vizează drepturile jucătorilor, adică te protejează pe tine ca și client.

Prin analogie, un operator care nu a fost preocupat să își ia licența în România nu poate prezenta încredere, pentru că nu este controlat de nimeni. Dacă vrei să retragi bani și nu-i primești, ce faci? Te plângi la ANPC că operatorul Y nu este serios? Păi nici nu aveai voie să joci acolo. Amendă!

Cu siguranță că există cel puțin un motiv pentru care proprietarii unui cazino online nu au vrut să intre în legalitate. Nu putem acuza pe nimeni, dar circulă vorba că unii ar umbla pe la softuri, astfel încât să scadă Payout-ul până spre 40-50%. Cu alte cuvinte, șansele să câștigi ceva sunt foarte mici. Este ca și cum ai pescui într-un ocean în care sunt doar câțiva pești.

Nu îi controlează nimeni pe acești operatori. Poate că cei care se află în top la nivel mondial nu își pot risca reputația cu astfel de practici, însă cei obscuri, care te atrag prin oferte promoționale „senzaționale”, păcălesc lumea și dispar. Reapar după un timp cu alte denumiri.

Se poate întâmpla ceva și mai grav. Evident, ca să joci, trebuie să alimentezi contul. Dacă depui bani folosind un card bancar, poți avea surpriza să te trezești fără fonduri pe el. Nu îți poate garanta nimeni nimic, nici măcar siguranța informațiilor financiare.

Mai ai nevoie și de alte motive ca să eviți operatorii nelicențiați? Dacă nu vrei să regreți, rămâi la cazinourile care funcționează legal. Așa cum ai văzut dacă ai accesat link-ul sugerat la începutul articolului, nu se poate să nu găsești jocuri pe gustul tău…. citeste mai mult

Vezi sursa

Articole similare:

Top