Leo Messi, foarte aproape de un nou record – 400 de goluri în La Liga

Sport
29.12.2018
Autor: Cristi Teodorescu

În vârstă de 31 de ani, argentinianul Leo Messi este unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului mondial. Evoluând pentru FC Barcelona încă din sezonul 2004-2005, Messi a reușit să înscrie nu mai puțin de 398 de goluri în La Liga (cu 87 mai multe decât Cristiano Ronaldo), apropiindu-se astfel de un număr fantastic.

Ziariștii de la AS îl descriu pe Lionel Messi ca fiind un jucător care are mereu un obiectiv la orizont, în 2019 țintele fixate fiind câștigarea Ligii Campionilor și a Balonului de Aur. Ca și tradiționalul sau rival Cristiano Ronaldo, Messi a câștigat de 5 ori Balonul de Aur, ultima oară în 2015. Un factor esențial în atingerea celor două obiective în 2019 va fi parcursul Barcelonei în UEFA Champions League, competiție ajunsă în faza optimilor. Catalanii sunt creditați cu șansa a doua la câștigarea UCL 2019 pe unibet.ro, aceștia având parte de un adversar destul de facil în optimi, Lyon, și fiind singura echipă ce a reușit să își asigure calificarea înainte ultimei runde din grupe.

Revenind în La Liga, notăm că ultimul gol marcat de Messi, cel din partida câștigată de Barcelona cu scorul de 2-0 în fața lui Celta Vigo, l-a adus pe acesta la doar două reușite distanță de borna 400. Pentru a înțelege exact dimensiunile performanței reușite de argentinian, trebuie să menționam faptul că locul secund în topul jucătorilor încă activi cu cele mai multe goluri înscrise în La Liga este ocupat de Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), cu 155 de reușite. Pe 3 se află Karim Benzema (Real Madrid), cu 132 de goluri.

Au trecut 4 ani de când Leo Messi a depășit recordul celor mai multe goluri înscrise în La Liga (deținut timp de 50 de ani de Telmo Zarra – 251 de reușite). Acest lucru se întâmpla în meciul cu Sevilla disputat pe 22 noiembrie 2014, Messi înscriind atunci nu o dată, ci chiar de 3 ori, parcă pentru a sublinia faptul ca preia conducerea in topul marcatorilor din Spania.

În momentul în care Messi va atinge borna 400, ceea ce se va întâmpla în mod inevitabil, acesta va intra într-un grup restrâns de doar 7 jucători care au reușit această performanță în campionatele europene. Rămâne însă loc pentru un nou obiectiv, deoarece doi dintre cei 6 cei mai buni marcatori din toate timpurile au înscris peste 500 de goluri – este vorba de Josep Bican și Ferenc Pușkaș…. citeste mai mult

Vezi sursa

Articole similare:

Top