Iată ce cărți recomandă Mark Zuckerberg

Carti
17.01.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Mark Zuckerberg este un nume de care toata lumea a auzit. Ceea ce poate nu stiai despre fondatorul retelei de socializare Facebook este ca acesta a deschis si un club de lectura in anul 2015. Liderul de business a declarat pe pagina sa de Facebook ca spre deosebire de mediul mass-media, cititul cartilor iti ofera oportunitatea ”de a explora un anumit subiect in intregime” in timp ce te lasi absorbit de lumea cartilor in special cand vine vorba de diferite culturi, mentalitati si istorii.

 

Carti citite de Zuckerberg
1. Ordinea Mondiala, Henry Kissinger

Kissinger este cunoscut in mare parte pentru rolul pe care l-a jucat in diplomatia mondiala despre care a si scris o carte. Ordinea Mondiala surprinde provocarile cu care se confrunta tarile in incercarea lor de a mentine armonia la nivel global. Autorul analizeaza modul in care ideologiile extremiste, conflictele si evolutia tehnologica afecteaza umanitatea.

Citește și: Austria renunță la Schengen: Explicațiile oferite de la Viena

 

2. De ce esueaza natiunile, Daron Agemoglu, James A. Robinson

Laureatul Premiului Nobel pentru Economie din anul 1992, Gary S. Becker, scrie ca aceasta carte insista asupra necesitatii unor institutii economice ”adecvate” pentru ca tarile sarace sa poata iesi din impasul financiar. Autorii sustin ca pentru ca acest lucru sa fie posibil trebuie sa existe si un sistem politic pluralist.

Citește și: Ce a decis România să le facă celor 60 de imigranți care au trecut ilegal frontiera / VIDEO

 

3. Sfarsitul puterii, Moises Naim

Conform The Guardian, cartea este scrisa pe un principiu destul de evident: in secolul 21, puterea poate fi obtinuta si pierduta cu usurinta, fiind destul de dificil de pastrat. Naim se bazeaza pe anumite cercetari care indica faptul ca microputerile sau intreprinderile mici pot compromite monopolizarea dar pot duce in acelasi timp la pierderea unui echilibru in ceea ce priveste cele mai multe domenii.

Citește și: Postarea anului făcută de Traian Băsescu: Ce i s-a întâmplat / FOTO

 

4. Open. Autobiografie, Andre Agassi

Cartea prezinta povestea de succes a unui lider mondial in tenisul profesionist. Provocarile si oportunitatile care i-au iesit in cale tanarului Agassi nu lipsesc, starnind impreuna cu marturisirile sincere ale profesionistului un interes aparte pentru viata sa: ”traiesc din tenis, desi urasc tenisul, il urasc cu o patima intunecata si secreta, si totdeauna l-am urat”.

Citește și: Un primar de oraș al PSD, exclus din partid, s-a înscris în PNL

 

5. Informatia, o istorie, o teorie, o revarsare, James Gleick
James Gleick scrie in cartea sa despre cele mai importante momente si personalitati care au avut un impact mare asupra evolutiei tehnologiei informatiei. Astfel ca acesta trece de la inventia scrierii la descoperirile moderne ale timpurilor noastre.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, începutul sfârșitului

 

6. Va tineti de glume, domnule Feynman, Richard P. Feynman

Cartea se axeaza pe aspectul mai neconventional al personalitatii fizicianului Feynman care povesteste cu umor amintirile sale. Feynman arata cum toate intamplarile prin care a trecut l-au format ca om de stiinta si l-au facut sa isi traiasca viata cu placerea omului implinit.

Citește și: Dan Mihalache, torpilă pentru Victor Ponta: Trece de limita bunului simț

7. Fizica imposibilului, Michio Kaku

Nu este de mirare ca Mark Zuckerberg a recomandat aceasta carte in care tehnologiile care sunt imposibile si care pot fi concepute doar de imaginatia noastra, devin o realitate. Kaku exploreaza posibilitatea depasirii limitelor in ceea ce priveste legile fizice, folosindu-se de ideile SF care treptat nu mai par atat de greu de realizat.

Citește și: Klaus Iohannis nu se aștepta la asta: Cel mai diplomat atac la președinte! Îi crapă obrazul de rușine

8. Saga Umbrelor: Umbra lui Ender, Orson S. Card

In cazul in care iti plac romanele cu supereroi, aceasta carte poate fi o alegere buna. Aceasta este povestea SF a soldatului Ender care trebuie sa apere omenirea de distrugerea pe care singura si-a cauzat-o. Orson Cardon nu evita sa scrie despre calatorii spatiale si razboaie intergalactice.

Citește și: HALUCINANT Cum reacționează poliția în fața chirurgului care i-a tăiat gâtul unui coleg / VIDEO

 

9. Jocul lui Ender: Vorbitor in numele mortilor, Orson Scott Card

Actiunea are loc dupa 3.000 de ani de la evenimentele petrecute in romanul anterior, autorul continuand sa scrie despre conflictul dintre rasele care exista in univers si despre cum incearca Ender sa aduca pacea, scrie wall-street.ro

Citește și: IADUL alb a îngropat România: Autostrăzi și drumuri importante sunt închise din cauza zăpezii

 

Articole similare:

Top