Facebook face un super-anunț: Vom avea propriul asistent vocal

Business
30.04.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Rețeaua de socializare Facebook și-a lansat joi propriul său asistent vocal, numit „M”, pentru utilizatorii aplicației sale Messenger, dezvoltându-și astfel prezența în sectorul inteligenței artificiale, relatează AFP.

„M” va apărea în fereastra de dialog a aplicației și va sugera utilizatorului „acțiuni utile”, a anunțat Facebook pe un blog.

Citește și: ‘Omul’ lui Mayweather, SHOW în Las Vegas! Ronald Gavril a câștigat prin KO: Felicitat de Mutu – FOTO

Această primă etapă ar urma să ducă la o utilizare mai largă a asistentului vocal, ceea ce va permite Facebook să facă concurență unor produse similare ale lui Google, Apple, Amazon, Microsoft sau Samsung, care tocmai a lansat asistentul vocal „Bixby”.

„Aducem puterea tehnologiei inteligenței artificiale a lui M pentru a ameliora Messenger și a-l face mai agreabil, mai personalizat și mai ușor de utilizat”, au precizat Laurent Landowski și Kemal El Moujahid, doi responsabili ai Facebook, în această notă de pe blog.

Citește și: SENZAȚIE în BOX: Ucraineanul Vladimir Kliciko a pierdut prin KO titlurile IBF, WBA, IBO/ VIDEO

Facebook, care deține propriul său laborator de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, a anunțat dezvoltarea lui „M” în 2015 sub formă de experiment. Aplicarea sa la Messenger este o nouă etapă în utilizarea sa.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a devoltat deja pentru locuința sa un asistent vocal numit „Jarvis”.

Citește și: Cristina Țopescu, primul interviu cu tatăl său: ‘M-ai iertat?’

Produsele concurente sunt, pe lângă „Bixby” de la Samsung, Siri la Apple, Alexa la Amazon, Assistant la Google și Cortana la Microsoft.

Citește și: Nebunie de 1 Mai! Fosta soție a lui Ilie Năstase, la un pas să fie bătută pe litoral

Articole similare:

Top