Virusul pe care 90% dintre oameni îl iau până la 18 ani și nu poate fi tratat niciodată

Healthy Living
11.08.2016
Autor: Cristi Teodorescu

O leziune herpetica arata starea in care se afla, in acel moment, sistemul dumneavoastra imunitar. Mai exact, acesta va spune ca nu se descurca foarte bine.

Se ia prin atingerea leziunii. Si nu trece niciodata. Vorbim despre virusul herpetic si facem imediat schema prin care poate fi tinut sub control. In cazul unor pusee repetate, specialistul va investiga si dotarea imunitara.

Citește și: Laura Bretan uimeşte din nou:Ce s-a întâmplat în culisele concursului ‘Americanii au talent’ / VIDEO

Herpesul simplex se ia prin atingerea leziunii. Dar si daca mancati sau beti dupa cineva care are o infectie in desfasurare. Se considera ca mai mult de 90% dintre oameni se infecteaza inainte de varsta majoratului.
Problema nu este daca aveti virusul latent, ci DE CE se manifesta:

Citește și: Noi dezvăluiri din scandalul Sky News în România: O vedetă ProTV spune totul

Dr. Gheorghe Enache, medic primar boli infectioase: „De multe ori, noi cautam o alta infectie in spatele acestei infectii virale, poate sa fie o boala, diabet.”
De asemenea, infectia se reactiveza dupa traume psihice sau dupa diete severe. Dietele hipocaloricele sunt un stres fizic extrem pentru organism. Usoara intepatura, usoara roseata sunt semnele premergatoare puseului herpetic. In acesta faza, mergeti la medic.

Citește și: Reacția DURĂ a lui Marian Godină după ce 12 polițiști au încătușat o femeie: Cui ține partea

Prof. dr Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog: „Prin repetitia acestetei terapii de episod, in timp, episoadele se spatiaza intre ele pana cand nu mai apar.”
Sunt insa si pacienti care nu reactioneaz la schema, iar medicii au drept recomandare doze mici de anti-virale timp de 6 luni. Pe de alta parte, la primul puseu de herpes nu va auto-diagnosticati, ci mergeti la dermatolog ca sa primiti diagnoticul corect. Iata cea mai severa situatie:
Dr. Dorina Giurcaneanu, medic primar dermatolog: „Cancerul de buza apare ca un mic herpes, ca o mica julitura pe buza inferioara.”

Citește și:Imagini inedite cu Laura Codruţa Kovesi: Nu ai mai văzut-o aşa până acum / FOTO

Herpesul Zoster este o alta forma de infectie. Daca in copilarie ati suferit de varicela, virusul a ramas cantonat in glanglionii limfatici. In cele mai multe cazuri, se reactiveaza o singura data pe parcursul vietii, la ani de zile de la episodul de varicela. Eruptia va aparea pe jumatate de fata sau jumatate de trunchi sau un singur brat, pe un singur picior. Si se intinde pe traiectul unui nerv. Daca apare pe tot corpul sugereaza de multe ori o boala severa cu depresie imunitara. De asemenea, al doilea puseu in viata indica o alta boala in desfasurare:

Citește și: Jurnalistul Sky News face mișto de oficialii români: Guvernul e pus în dificultate. Acceptați asta!

Dr. Luminita Marinescu, medic primar dermatolog: „Eruptia se judeca in context, exita persoane tinere care fac herpes zoster dupa o perioada solcintanta la serviciu. Tot te gandesti ce anume din corp a permis acestei eruptii sa se redestepte.”
Cea mai mare problema se constata in cazul varstinicilor. Herpesul Zoster sau Zona Zoster aparuta la persoane trecute de tinerete necesita investigatii inclusiv imagistice. Aceasta deoarece frecvent apare in contextul existentei unei tumori.

Citește și: DOCUMENTE incendiare despre Regele Mihai, la TVR: Adevăratul motiv pentru care ar fi abdicat / VIDEO

sursa: PRO TV

Articole similare:

Top