Topul țărilor în care elevii sunt cei mai fericiți: Cine e pe primul loc și unde sunt cei mai nefericiți elevi

Interesant!
12.06.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Elevii din Olanda sunt cei mai mulțumiți de activitatea de la școală, în timp ce semenii lor din Turcia sunt cei mai puțin fericiți, potrivit concluziilor publicate miercuri ale unui studiu care a evaluat calitatea vieții a peste jumătate de milion de elevi din zeci de țări.

Cercetarea — realizată în rândul a 540.000 de elevi în vârstă de 15 ani din țări membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și din alte 30 de state partenere — reprezintă primul studiu de acest gen care se concentrează pe indicatori privind calitatea vieții în mediul academic, informează DPA.

Citește și: DOLIU în sportul românesc: Un fost mare campion a murit la doar 49 de ani

Raportul, axat în special pe țările membre OCDE, a constatat că — pe o scară de la 0 la 10, în care 10 reprezintă cel mai înalt grad de satisfacție — fetele au raportat un nivel general de mulțumire de 7, în timp ce scorul băieților a fost, în medie, de 7,5.

În Olanda, peste 80% dintre fete și 90% dintre băieți au raportat un scor de 7 sau mai mare, elevii din această țară fiind cei mai fericiți dintre toate statele incluse în studiu.

Citește și: Ce s-a aflat din e-mailul lui George Maior: Hackerul Guccifer a vorbit la Antena 3

În Turcia, doar puțin peste 40% dintre fete și 50% dintre băieți au declarat că sunt foarte mulțumiți de viețile lor.

Oamenii de știință au descoperit că temele și fenomenul de ”bullying” au fost principalele surse de anxietate declarate.

Citește și: Liviu Dragnea a anunțat VIITORUL PREMIER: ‘Nebun de harnic, fără lene, fără liniște’

În statele OCDE, 59% dintre elevi au raportat că principala cauză a anxietății o reprezintă testele, chiar și atunci când sunt bine pregătiți pentru acestea, iar 66% au spus că perspectiva obținerii unor note slabe constituie principala lor sursă de stres.

Potrivit raportului, fenomenul de ”bullying” afectează aproape 19% dintre elevi. 11% dintre aceștia au declarat că s-au confruntat cu situații în care au fost luați în derâdere de cel puțin câteva ori pe lună, iar 4,3% au raportat că au fost împinși și loviți de colegii lor.

Citește și: Scandalul lui Boureanu ia PROPORȚII: Acțiune de ULTIMĂ ORĂ la Parchet

Articole similare:

Top