STUDIU – Interzicerea smartphone-urilor în școală ar conduce la îmbunătățirea rezultatelor!

IT
15.06.2015
Autor: Roxana Popa

Interzicerea smartphone-urilor la scoala duce la imbunatatirea rezultatelor scolare ale elevilor – este concluzia unui studiu desfasurat in Marea Britanie in cadrul caruia au fosta analizate notele a 130.000 de elevi britanici din cadrul a 91 de licee.

Interzicerea acestui tip de telefoane la liceu ar echivala cu o ora de curs suplimentara pe saptamana. Cel putin asa arata vastul studiu efectuat in Marea Britanie de London School of Economics.

Oamenii de stiinta au vrut sa masoare impactul restrangerii utilizarii smartphone-urilor asupra rezultatelor scolare ale liceenilor din tara. Potrivit lor, utilizarea telefoanelor mobile la liceu duce la scaderea rezultatelor scolare, indeosebi la elevii mai putin performanti. „Am descoperit ca interzicerea telefoanelor mobile echivaleaza cu o ora de curs in plus pe saptamana sau cu prelungirea cu cinci zile a anului scolar”, au afirmat cercetatorii Richard Murphy si Louis-Philippe Beland la CNN Money.

smartphone 2
Cercetatorii au analizat notele elevilor din 91 de licee din Birmingham, Londra, Leicester si Manchester unde a fost interzisa folosirea smartphone-urilor in timpul examenelor pentru obtinerea certificatului general de studii secundare (de obicei la 16 ani). Acestea au fost comparate apoi cu cele ale elevilor din liceele unde telefoanele mobile au continuat sa fie permise.

Oamenii de stiinta au constatat ca interzicerea telefoanelor a dus la cresterea cu 6,41% a performantelor elevilor la acest examen necesar pentru intrarea in invatamantul superior, relateaza metronews.fr. Diferenta este si mai mare in cazul elevilor mai putin performanti, care au obtinut rezultate cu 14,23% mai slabe decat cei din scolile unde telefoanele mobile au fost interzise.

Potrivit autorilor studiului, vinovata ar fi lipsa de concentrare a elevilor, distrasi de telefonul mobil. Ei considera totusi ca smartphone-urile pot fi un mijloc de invatare folositor, insa utilizarea lor trebuie sa fie bine gestionata, scriu cei de la Romania TV.

Articole similare:

Top