REVOLUȚIE ȘTIINȚIFICĂ A fost descoperit un nou continent

Entertainment
19.02.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Oamenii de ştiinţă au făcut un anunţ istoric. Aceştia au anunţat că au făcut o descoperire epocală, un nou continent pe harta lumii. Zeelandia este un al optulea continent care ar putea fi clasificat și adăugat celor deja existente. Zealandia este un continent cât două treimi din Australia, potrivit BBC News, care a existat sub partea de sud-vest a Pacificului.

Citește și: SURPRIZĂ: Liberalul Gheorghe Falcă, surprins alături de Victor Ponta:Ce au discutat cei doi

Mai exact, Zealandia este o zonă de pământ aflat sub nivelul mării aproape complet, situat în sud-vestul Pacificului, care s-ar afla sub Noua Zeelandă. Cercetătorii spun că Zealandia se clasifică în categoria continentelor, iar acum au făcut noi cercetări pentru această recunoaștere oficială în jurnalul Geologic al Societății Americane.

Citește și: Proces de răsunet, PIERDUT de România la CEDO: Fata unui baron local a câştigat în faţa statului

Nick Mortimer, autorul articolului și un cercetător din Noua Zeelandă, a declarat că studiile cu privire la Zealandia au durat mai mult de două decenii. ”Nu a fost o descoperire dintr-o dată, ci una treptată” explică oamenii de știință. Zealandia a fost studiată ani de zile și s-a descoperit că abundă în combustibili fosili, având o ”valoare de piață” de zeci de miliarde de dolari. Suprafaţa de 4,9 milioane de km pătraţi este în proporţie de peste 90% sub apă. Doar punctele cele mai înalte, Noua Zeelandă şi Noua Caledonie, sunt deasupra nivelului mării, Zealandia fiind cel mai mic continent al lumii, conform libertatea.ro. Dacă recentele descoperiri sunt acceptate de comunitatea ştiinţifică, cartografii vor adăuga, probabil, un al optulea continent în viitoarele hărţi.

Citește și: Imagine fabuloasă în faţa Guvernului: Ce au făcut protestatarii ‘sub nasul’ lui Sorin Grindeanu/FOTO

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×