PREMIERĂ GALACTICĂ Ea va fi primul astronaut afroamerican din echipajul ISS / VIDEO

Arta si Cultura
09.01.2017
Autor: Cristi Teodorescu
162682main_official

NASA a anunțat selecționarea lui Jeanette Epps, 46 de ani, pentru a face parte din echipajul Stației Spațiale Internaționale (ISS), aceasta urmând să devină primul astronaut afroamerican care va ajunge la bordul avanpostului orbital, conform AFP.

Citește și: Tehnocrații, reacție la ACUZAȚIILE lui Liviu Dragnea: ‘Dorel a ajuns la guvernare. Îi dă cu virgulă’
Jeanette Epps este de profesie fizician și a lucrat și pentru CIA. Ea va face parte din echipajul ISS în calitatea de inginer de zbor și va porni în misiune în 2018 alături de compatriotul său Andrew Feustel, un veteran al zborurilor spațiale, potrivit unui comunicat dat publicității de NASA.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu explică `GAFA` de la Cotroceni: De ce nu a jurat pe Biblie

În total, 16 astronauți de culoare, dintre care 5 femei, au făcut parte dintre cei 321 de astronauți selectați de NASA de la începuturile agenției și până în prezent. Unul dintre acești astronauți afroamericani este Charles Bolden, care deține funcția de administrator al NASA.

Toți astronauții de culoare au participat la misiuni ale navetelor spațiale, însă Jeanette Epps va deveni prima persoană afroamericană din echipajul ISS.

Citește și: Decizie CAPITALĂ luată de Hillary Clinton: Ce a anunțat fosta candidată la șefia SUA

Stația orbitală este ocupată de echipaje de câte 6 astronauți care efectuează diferite misiuni pe orbită timp de 6 luni.

Jeanette Epps, deținătoarea unui doctorat în inginerie aerospațială la Universitatea din Maryland, a fost aleasă în iulie 2009, alături de alți 13 candidați, în cadrul unei preselecții organizate de NASA. Ea a urmat cursuri de limba rusă pentru a putea colabora cu cosmonauții ruși care fac parte din echipajul ISS.

Citește șiSebastian Ghiță, noi dezvăluiri despre Colectiv, dărâmarea Guvernului Ponta și moartea lui Condrea

  • Cristian Niculae

    Pana una alta, daca tot preluati clipuri de pe youtube, nu ajuta cu nimic faptul ca ascundeti butoanele de control, cele care permit navigarea directa in Youtube. Mai bine citati sursa, si nu mai luati informatiile asa, gratis.

  • Berbery

    Pana in 2035 americanii au anuntat ca Marte ar putea fi populat cu aprox. 1 milion de oameni. Avans formidabil tehnologic, chiar google a investit recent 2 miliarde de dolari pentru perfectionarea rachetelor care ii vor cara pe oameni si materialele de care va fi nevoie. Asezarile umane se vor construi intr-un fel de baloane uriase care sa asigure conditiile de viata. Apa este. Va fi carat chiar si pamant fertilizant s.a. Deocamdata costul este de $ 500.000 dar pana atunci si costul rachetelor si costul transportului vor scadea.

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×