Mormântul lui Iisus a fost redeschis după restaurare: Cum arată / VIDEO

Arta si Cultura
22.03.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Structura din marmură, care se ridică deasupra locului în care a fost îngropat potrivit credinței creștine trupul lui Iisus Hristos și care a fost renovată timp de nouă luni, a fost redeschisă publicului miercuri prin oficierea unei slujbe la Biserica Sfântului Mormânt din Vechiul Oraș al Ierusalimului, relatează AFP.

Citește și: Doliu în lumea muzicii: Liderul unei trupe din România a murit la doar 42 de ani – FOTO/VIDEO

Demnitari religioși de diferite culte creștine au participat la slujba oficiată la această structură care se ridică deasupra locului de îngropăciune, cunoscută drept edicul. Structura din marmură galbenă și-a recăpătat culoarea galben ocru originală, potrivit jurnaliștilor AFP prezenți la fața locului.
O echipă de oameni de știință și restauratori a participat la lucrările de consolidare la mormântul lui Iisus. Lucrările au început anul trecut, după ce Biserica a fost declarată nesigură de autoritățile israeliene care controlează Ierusalimul de Est.

Citește și: După ce i-a făcut un copil, Borcea nu o mai vrea pe Pelinel. Pe cine a pus ochii

Confesiunile creștine greco-ortodoxă, armeană și romano-catolică împart custodia Bisericii. Disputele între acestea au amânat restaurarea zonei timp de peste 200 de ani. Fiecare confesiune a contribuit cu 3,3 milioane de dolari la acest proiect, iar Regele Abdullah al Iordaniei a făcut o donație în nume personal.

În cadrul proiectului de restaurare au fost efectuate lucrări de amploare la zidăria mormântului unde au fost introduse bolțuri din titan între dalele de piatră, inclusiv în cea care acoperă mormântul lui Iisus.

Citește și: Salariul incredibil pe care îl are Mircea Badea, acum, la Antena 3

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×