Justiție în România: Eleva olimpică VIOLATĂ de un afacerist trebuie să plătească 37.500 de lei drept „cheltuieli judiciare“

Interesant!
02.03.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Eleva olimpică din Bârlad care şi-a retras plângerea împotriva afaceristului care a violat-o a fost obligată de judecători să plătească cheltuieli judiciare în valoare de 37.500 lei. Aceeaşi sumă trebuie să o achite şi afaceristul care, deşi a scăpat de acuzaţia de viol, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate.

Citește și: Reacție pe surse! Cu ce medie ar fi terminat Kovesi facultatea, de fapt

Sumele reţinute de Judecătoria Bârlad în hotărârea pronunţată pe 27 ianuarie cu titlul de cheltuieli judiciare sunt cele mai ridicate valori stabilite într-un dosar de viol instrumentat de instanţele vasluiene. Victima, aflată în an terminal de liceu, spera ca odată cu retragerea plângerii, realizată în schimbul unei sume importante şi un autoturism, va scăpa de calvarul procesului şi se va putea concentra pentru pregătirea examenului de bacalaureat, încă acest lucru nu se va întâmpla.

Chiar dacă agresorul a fost condamnat la închisoare cu executare, eleva olimpică a contestat hotărârea judecătoriei Bârlad, cel mai probabil nemulţumită de cuantumul foarte mare al cheltuielilor de judecată la care a fost obligată. Sentinţa a fost contestată şi de afaceristul Andrei Spiridon, care era convins că, odată împăcat cu victima, va scăpa de închisoare.

Citește și: Degringoladă în PNL: ‘Parcă se dorește să scădem sub 10%’

Hotărârea pronunţată de Judecătoria Bârlad nu a fost motivată, dosarul nefiind încă înaintat instanţei de apel. ”Adevărul” a solicitat Judecătoriei Bârlad un punct de vedere în legătură cu valoarea cheltuielilor judiciare consemnate în hotărare, dacă suma reţinută în hotărâre este cea corecta sau este vorba de o eroare materială, însă instanţa nu a dat curs demersului.

Andrei Silvian Spiridon (28 ani) a fost trimis în judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. După retragerea plângerii pentru viol, procurorii au cerut condamnarea tânărului pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, infracţiune pentru care legea penală nu permite împăcarea.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ – Fost secretar de stat în Guvernul Cioloș, adus cu mandat pentru audieri

Magistraţii Judecătoriei Bârlad şi-au însuşit probatoriul administrat de procurori şi au dispus condamnarea afaceristului la trei ani de închisoare în regim de detenţie. Pe lângă condamnarea la închisoare, judecătorii l-au obligat pe Spiridon ca timp de trei ani de zile, după executarea pedepsei, să nu se apropie de victimă şi de membrii familiei acesteia la o distanţă mai mică de 100 de metri, să nu se apropie de unitatea de învăţământ la care aceasta va studia, de domiciliul acesteia sau în alte locuri publice în care victima va desfăşura activităţi sociale.

Afaceristului bârlădean a reuşit împăcarea cu victima în urma unor presiuni uriaşe. În schimbul retragerii plângerii, eleva eminentă, premiată în 2015 de Ministerul Educaţiei cu distincţia “Meritul Olimpic”, a primit de la inculpat suma de 50.000 de lei şi un autoturism. Rudele victimei au afirmat că fata a cedat psihic şi nu mai putea face faţă procesului, unde era nevoită să se întâlnească lună de lună cu cel ce a abuzat-o sexual.

Citește și: Gafă MONUMENTALĂ a mascaților: Reacție STUPEFIANTĂ a poliției după ce au intrat peste o bătrână

SURSA: adevarul.ro

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×