Jane Fonda a fost VIOLATĂ și ABUZATĂ SEXUAL

Dive
03.03.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Actrița americană Jane Fonda (79 de ani) a dezvăluit că a fost violată și abuzată sexual în copilărie, precizând că a crezut întotdeauna că abuzul sexual s-a întâmplat din „vina” sa, relatează publicația britanică The Telegraph.

Într-un interviu acordat actriței Brie Larson pentru publicația „The Edit”, Fonda a vorbit pentru prima dată despre experiențele traumatice din trecut. „Pentru a vă arăta cât de mult le afectează patriarhatul pe femei: am fost violată, am fost abuzată sexual în copilărie și am fost concediată pentru că nu am vrut să fax sex cu șeful meu. Întotdeauna am crezut că aceste lucruri s-au întâmplat din vina mea; că nu am făcut sau spus ceea ce trebuia’, a declarat Jane Fonda pentru publicația Edit.

Citește și: Ce a scris, de fapt, Vasile Turcu în mesajul de ADIO

„Cunosc fete care au fost violate și care nici măcar nu își dădeau seama că au fost victimele unui viol. Ele își spun: Trebuie să se fi întâmplat astfel pentru că am spus ‘Nu’ într-o manieră greșită”, a completat actrița, în prezent o cunoscută militantă pentru drepturile femeilor.

Citește și: Laura Codruța Kovesi începe iar OFENSIVA: Primele declarații după decizia CCR

„Am crescut în anii ’50 și mi-a luat o lungă perioadă de timp pentru a aplica feminismul în viața mea. Bărbații din viața mea au fost minunați, dar au fost victimele unui sistem de convingeri (patriarhale). Nu m-am simțit pusă în valoare”, a adăugat Fonda, care în 2001 a înființat The Jane Fonda Center for Adolescent Reproductive Health, o asociație care contribuie la prevenirea sarcinilor în rândul adolescentelor.

Citește și: Traian Băsescu, portret rar pentru Camelia Bogdan: ‘E un monument pentru ce înseamnă justiția’

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×