Folosești folie de aluminiu? Trebuie să citești asta: E important pentru sănătatea ta

Healthy Living
04.09.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Folia de aliminiu este extrem de practică atunci când vrei să împachetezi anumite alimente

Este utilizată cu succes şi la prepararea mâncărurilor la cuptor sau la prepararea deserturilor. Cu toate acestea, există și reacţii adverse!
Aluminiul este un metal cu o mare reactivitate, care atunci când intră în contact cu alimentele poate avea efecte negative asupra sănătăţii. Riscul devine major atunci când încălzeşti produse care sunt învelite în folie de aluminiu.

Multe gospodine încălzesc mâncarea învelită în folie de aluminiu, însă puţine ştiu că atunci când aceasta folie are o temperatură ridicată metalul este rapid absorbit de mâncare şi astfel ajunge în organism. Atunci când aluminiul ajunge în corp, sistemul digestiv nu face faţă şi acest metal nu este digerat. Ca urmare, el se acumulează în preajma unor organe: rinichii, ficatul şi creierul.

Articole similare:

Top