Elon Musk lansează o interfață creier-computer

Business
06.05.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Elon Musk, creatorul mașinii electrice Tesla și proprietarul SpaceX, a anunțat că se implică și în domeniul comunicării cu creierul prin intermediul unui computer, relatează AFP și Reuters.

Elon Musk a anunțat pe Twitter că a creat o nouă societate numită Neuralink dedicată unui proiect de interfață creier-cumputer, despre care Wall Street Journal a scris.

Citește și: ALERTĂ Suspendare drastică pentru Ilie Năstase: Ce i s-a interzis după scandalul de la FED Cup

„Un articol de substanță despre Neuralink va fi publicat pe blogul @waitbutwhy în circa o săptămână”, a precizat el.

Noua societate se va concentra pe o tehnologie așa-numită a „rețelei neuronale”, care constă în implantarea de electrozi minusculi în creier capabili să transmită sau să primească gânduri, potrivit WSJ.

Citește și: Medicii oferă sfaturi CRUCIALE: Cum trebuie să acţionăm dacă suntem înţepaţi de o căpuşă / VIDEO

Elon Musk, care ar urma să aibă „un rol important în conducerea” noii societăți, a evocat deja această idee a rețelei neuronale.

Cel care este considerat un vizionar în Silicon Valley crede că legarea directă a nervilor de capacitățile unui computer poate amplifica puterea creierului.

Citește și: NEBUNIE în Franța: lovitură teribilă pentru Macron, în ultima oră de campanie electorală

Potrivit Reuters, pentru moment nu se știe ce produse ar putea crea Neuralink, dar în ultimele săptămâni compania a angajat oameni de știință de vârf din domeniu.

Comunicarea cu creierul este un vechi vis al umanității. Oamenii de știință dintr-un centru din Elveția au reușit pentru prima dată acest lucru cu pacienți total paralizați.

Însă tehnica pe care aceștia au utilizat-o este diferită de cea avută în vedere de Elon Musk, întrucât ea nu afectează direct creierul, ci asociază spectroscopia în lungimi de undă apropiate de infraroșu cu o encefalogramă pentru a măsura gradul de oxigenare și activitatea electrică.

Citește și: Armele Rusiei care sperie întreg mapamondul: Ce ‘bestii’ are la dispoziţie Vladimir Putin / VIDEO

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×