Cum arată banii furați din Moldova: Expoziția unui artist cu 10 baloți de bani / VIDEO

Analisti / Jurnalisti Politici
27.04.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Un artist din Republica Moldova a organizat o expozitie mai putin obisnuita. El a strans 10 baloti formati din hartii false de 100 de dolari, ca sa arate suma imensa care a fost furata in aceasta tara.

BBC News, care citeaza Pro TV Chisinau, noteaza faptul ca este vorba despre cea mai mare frauda bancara din aceasta tara. Fiecare balot de bani falsi cantareste aproximativ 500 de kilograme.

Citește și: Mălin Bot a fost BĂTUT: Poliția l-a reținut pe agresor

Toti reprezinta suma de 1 miliard de dolari are a „disparut” din 3 banci in 2014, echivalentul a 8% din PIB-ul acestei tari.
Expozitia este rodul muncii artistului Stefan Esanu, care spune ca vrea ca oamenii sa vizualizeze cat de multi bani au fost furati.
„Oamenii habar nu au cat inseamna 1 miliard. E ca si cum ai spune ‘cosmos’, insa lumea nu-si imagineaza ce inseamna acest lucru cu adevarat”, spune el. Iar expozitia include si interviuri cu 33 de cetateni moldoveni, care isi spun impresiile despre acest scandal.

Citește și: Mircea Badea, după ce Mălin Bot a fost bătut: ‘Pentru javra asta botoasă, dementă și agresivă…’

Oricum, cert este ca vizitatorii au fost surprinsi de marimea muntilor de bani, fiecare masurand 1,4 metri in inaltime: „Va dati seama ce suma colosala de bani a fost furata si cate lucruri s-ar fi putu face cu ei?”, spune cineva pentru Pro TV.
Un altul afirma ca i-ar placea sa vada si politicieni venind la aceasta expozitie, „insa nu-i intereseaza”.

Citește și: Ilie Năstase, DESFIINȚAT din nou: ‘S-a comportat ca ultimul derbedeu, un golan la drumul mare’

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×