Are sânge albastru, dar e întunecată la minte: Regina Silvia a Suediei susține că locuiește într-un castel bântuit / VIDEO

Arta si Cultura
09.01.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Regina Silvia a Suediei este convinsă că reședința sa din Drottningholm, din apropiere de Stockholm, este bântuită, însă a ținut să precizeze că este vorba de „niște fantome foarte prietenoase”, conform unui documentar din care au fost prezentate extrase, marți, de către televiziunea publică suedeză, transmite AFP.

Citește și: Tehnocrații, reacție la ACUZAȚIILE lui Liviu Dragnea: ‘Dorel a ajuns la guvernare. Îi dă cu virgulă’

„Sunt niște mici prieteni (…) niște fantome. Toate sunt prietenoase, însă din când în când simți că nu ești complet singură”, povestește regina în vârstă de 73 de ani. „Este într-adevăr palpitant, însă nu trebuie să vă fie frică”, a adăugat suverana.
Sora reginei, prințesa Christina, împărtășește, mai voalat, punctul de vedere al suveranei cu privire la castelul Drottningholm, reședința regelui Carl al XVI-lea Gustaf și a Silviei, ce a fost construit în secolul XVII pe insula Lovon și este înscris în patrimoniul UNESCO. „Este foarte multă energie între aceste ziduri”, a precizat ea în documentarul ce va fi prezentat integral joi.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu explică `GAFA` de la Cotroceni: De ce nu a jurat pe Biblie

Suedia, o țară unde majoritatea locuitorilor se declară atei, nu este un tărâm al superstițiilor, chiar dacă există zvonuri cu privire și la alte castele sau vechi conace despre care se spune că ar fi bântuite.

Regina Silvia a Suediei a fost spitalizată după ce s-a simțit rău în timpul tradiționalului concert de Crăciun organizat la castelul Drottningholm. După o scurtă perioadă de spitalizare, regina a revenit la Drottningholm și se simte bine.

Citește și: Decizie CAPITALĂ luată de Hillary Clinton: Ce a anunțat fosta candidată la șefia SUA

Născută în Germania și crescută în Brazilia, Silvia este o suverană discretă, dar apreciată de supuși pentru operele sale de binefacere și pentru simplitatea sa.

Silvia Renate Sommerlath s-a născut la 23 decembrie 1943 la Heidelberg (Baden-Württemberg), dintr-o mamă braziliană și un industriaș german, Walther Sommerlath, care s-a aflat la conducerea unei fabrici de armament între 1939 și 1943.

Citește șiSebastian Ghiță, noi dezvăluiri despre Colectiv, dărâmarea Guvernului Ponta și moartea lui Condrea

Responsabilă cu primirea personalităților la Jocurile Olimpice din 1972, Silvia l-a fermecat pe Carl Gustaf, moștenitorul tronului Suediei, până atunci cunoscut mai degrabă pentru preferința sa pentru mașini frumoase. Cei doi s-au căsătorit la 19 iunie 1976, la trei ani după ce Carl Gustaf a devenit rege.

Citește și: Noi dezvăluiri din pușcărie despre Dan Voiculescu: ‘Ne-am întâlnit într-un program de reeducare’

Articole similare:

Top

Fii la curent cu cele mai interesante ştiri din blogosfera românească.

Urmărește revistablogurilor.ro pe Facebook

×