Unghiile cu gel. Avantaje, dar și multe probleme
Exista femei care nu sunt inzestrate cu unghii foarte frumoase naturale, sau nu au timp sa isi mentina si sa isi faca to timpul manichiura. Pentru aceasta exista alternativa unghiilor cu gel, care ofera o manichiura impecabila pentru o perioasa mai indelungata, arata foarte bine, sunt rezistente si nu se rup la fel de repede precum cele naturale.
Unghiile cu gel sunt foarte asemanatoare cu cele din acril, si se pot decora in acelasi mod, si pot fi formate in acelasi mod (lungi, scurte, patrate sau rotunde). Exista avantaje, dar si dezavantaje ale unghiilor cu gel.
***
Sa incepem cu avantajele. Acestea sunt foarte rezistente, mult mai rezistente decat unghia naturala si reprezinta o alternativa, in cazul in care va doriti o manichiura perfecta pentru mai mult timp, sunt subtiri, si chiar foarte rezistente, au un aspect lucios si placut.
Unghiile cu gel vor face fata cu bine tuturor activitatilor cotidiene, sunt rezistente la apa si nu se dezlipesc, si au o suprafata fara imperfectiuni. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca atunci cand nu unghiile naturale sunt sensibile si nu iti permit sa le mentii lungi , poti apela la unghiile cu gel. Acestea vor fi mereu perfecte si simetrice. Se poate apela la unghia din gel si in momentul cand ti s-a rupt o unghie si trebuie inlocuita, iar rezultatul nu va fi deosebit de unghia naturala.
***
Pe langa aceste avantaje, exista insa si dezavantaje pe care nu multe dintre noi le pun in discutie. Inainte de aplicarea gelului, unghia naturala trebuie pilita destul de mult, pentru ca gelul sa aiba aderenta, ceea ce in timp, poate fi daunator.
Un alt dezavantaj este acela ca , datorita statului cu mainile in apa pentru o perioada indelungata de timp. poate duce la desprinderea partiala a gelului de pe unghia naturala, iar acolo unde s-a desprins, pe unghie apare o pata alba opaca.
Daca iti doresti ca tot timpul , unghiile tale sa fie impecabile si sa arate perfect, unghiile cu gel necesita intretinere, cam o data la 2-3 saptamani, deoarece atunci cand creste unghia naturala, apar diferente, si atunci aspectul va fi unul inestetic.
Datorita repetarii pentru o perioada indelungata a acestui tratament, exista riscul ca unghiile sa se exfolieze in timp si sa inceapa sa se rupa si sa se subtieze. In cele mai grave cazuri, tot acest ritual poate duce la aparitia cancerului de piele, datorat razelor ultraviolete care dauneaza pielii intr-un mod asemanator cu paturile solare din saloanele de bronzare. Tot datorita rezelor ultraviolete, poate aparea si imbatranirea pielii de pe maini.
Unghiile cu gel se indeparteaza cu acetona pura, spre deozebire de oja normala, in care dizolvantul pentru unghii mai contine si alte substante, pe langa acetona. Acetona pura este foarte agresiva pentru unghie.
Acetona pura se gaseste numai in saloanele de infrumusetare, iar pentru undepartarea gelului, unghia se tine in aceasta substanta, fapt ce poate provoca alergii, cum ar fi eczeme. Mai bine sfatuieste manichiurista sa inmoaie in acetona discuri de bumbac si sa le acopere cu folie dupa aplicarea discurilor pe unghie.
Nu incerca, de asemenea sa indepartezi unghia cu gel de una singura, deoarece poti sa faci si mai mult rau, indepartand inca un strat al unghiei, si aceasta devine mult mai sensibila pana la regenerare.
Este la latitudinea fiecareia dintre noi modul in care vrem sa avem grija de unghii, si cat de mult ne avantajeaza unghiile cu gel.